Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΠόρτο Χέλι: «Τριήμερο και Καρναβάλι, «έσωσαν την παρτίδα»

Πόρτο Χέλι: «Τριήμερο και Καρναβάλι, «έσωσαν την παρτίδα»

Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος

Προηγήθηκε ένας οικονομικά… «παγερός» και μακρύς Χειμώνας, για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις καφεστίασης του Πορτοχελίου…. Τους λόγους, μπορούμε να τους εντοπίσουμε εύκολα, αν ανατρέξουμε και αναλύσουμε, τις επιπτώσεις της παρατεταμένης ύφεσης, στις τσέπες των περισσοτέρων κοινωνικών ομάδων…

Ωστόσο οι Αθηναίοι παραθεριστές, «κινούμενοι ενάντια» στις μετεωρολογικές προγνώσεις, που αφορούσαν το περασμένο τριήμερο της «Καθαράς Δευτέρας», επισκέφτηκαν το Πορτοχέλι και έδωσαν το «φιλί της ζωής», κυρίως σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαράκια, των οποίων οι εισπράξεις τους, ιδιαιτέρως την ημέρα του Καρναβαλιού, εκτοξεύτηκαν…

Διαβάστε τι μας είπαν, τρεις επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται, στο χώρο της καφεστίασης και της νυχτερινής ζωής, στο Πόρτο Χέλι.

Σπύρος Κυριαζής (REBEL-Πόρτο-Χέλι):

«Την Παρασκευή, πριν το τριήμερο της «Καθαράς Δευτέρας», ξεκινήσαμε καλά… Το Σάββατο «έκοψε» η κίνηση, λόγω κακοκαιρίας αλλά αποζημιωθήκαμε την Κυριακή, την ημέρα της διεξαγωγής του Καρναβαλιού. Οι συνθήκες που επικρατούσαν την συγκεκριμένη ημέρα, ήταν πραγματικά καλοκαιρινές και έβγαλαν τον κόσμο και τους επισκέπτες, από τα σπίτια τους… Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, μπορώ να σας πω ότι αύξησαν τον τζίρο μας,70-80%! Το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι, είναι για τα καταστήματα της καφεστίασης του Χελιού, εκείνες τις ημέρες, σημαντικός οικονομικός πνεύμονας! Θα πρέπει όλοι μας, να το προστατέψουμε διαχρονικά, ως θεσμό.»

Γιώργος Χιώτης (ΟΥΖΑΚΙ -Πόρτο-Χέλι):

«Παρά τον άστατο καιρό, κινηθήκαμε στα περσινά επίπεδα. Μας τα χάλασε λίγο …Αν δεν έβρεχε το περασμένο Σάββατο, θα είχαμε σημειώσει ρεκόρ τζίρου κατά τη διάρκεια του εφετινού τριήμερου, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2013.Οι πελάτες μας, ήταν κατά 60-70% Αθηναίοι, που παρά τις κακές οικονομικές συνθήκες, δεν πτοήθηκαν και ήρθαν στο Πόρτο Χέλι. Ο κόσμος είχε την ανάγκη να ξεφύγει για λίγες μέρες, από την ζοφερή πραγματικότητα… Θα ήθελα να αναφέρω την σημαντική συμβολή, του τοπικού Καρναβαλιού στα έσοδα του εμπορικού ιστού του Πορτοχελίου… Την ημέρα αυτή, σε σχέση με μια «κανονική» Κυριακή, ο τζίρος μας αυξήθηκε κατά 70%! Καταλαβαίνετε λοιπόν, τον ρόλο του…» 

Γιάννης Μακράκης: (baraki –Πορτο Χέλι):

«Εκτιμώ πως εφέτος, αναλογικά ήταν καλύτερα τα πράγματα. Το καρναβάλι ήταν πιο ωραία στημένο, το χωριό ήταν όμορφο… Με την πρωτοβουλία εθελοντών συντοπιτών μας, την βοήθεια του Συλλόγου «Καφεστίασης και ποτών Πορτοχελίου», του κ. Γιάννη Παπαστεργίου και του κ. Κόκκαλη… Πιστεύω πως αν είχαμε σύμμαχο και τον καιρό, θα μιλούσαμε για ένα καλύτερο εισπρακτικά τριήμερο, συγκριτικά με το περσινό…. Την Κυριακή του Καρναβαλιού, το δικό μου μαγαζί, σημείωσε μια αύξηση στους πελάτες, τουλάχιστον 50%, συγκριτικά με μια «απλή» Κυριακή… Είχαμε τόσο ντόπιους επισκέπτες, όσο και Αθηναίους… Αν και κρατήσαμε μια άμυνα, λόγω των κακών καιρικών προγνώσεων, ο κόσμος τελικά δεν κρατήθηκε και επισκέφτηκε το Πόρτο Χέλι…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα