Αργολίδα Πόρτο Χέλι, Σπέτσες και Ύδρα στο δίκτυο των 100 υδατοδρομίων προς αδειοδότηση

Πόρτο Χέλι, Σπέτσες και Ύδρα στο δίκτυο των 100 υδατοδρομίων προς αδειοδότηση

Με 4 υδατοδρόμια και Τεχνική Βάση Υδροπλάνων, μπήκε στο παιχνίδι η Εύβοια

0

Με την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων, η Εύβοια διεκδικεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις μετακινήσεις με υδροπλάνα. Η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Κύμη και η Αιδηψός είναι οι πόλεις που θα αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων. Παράλληλα ξεκινάει η πρώτη τεχνική βάση υδροπλάνων στην Χαλκίδα για την συντήρηση, τεχνικό έλεγχο και επιδιόρθωση των αεροσκαφών.

Η προσωρινή ανάδοχος εταιρεία «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ» (θυγατρική Hellenic Seaplanes S.A.) της προχωρά στην κατάθεση των αναγκαίων φακέλων  αδειοδότησης των υδατοδρομίων  έτσι ώστε να προλάβουν να ενταχθούν ως προορισμοί  στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2015.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους  αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν από το δίκτυο υδατοδρομίων λέγοντας: «Η ανάπτυξη ενός μεγάλου δικτύου, πέραν των 100 υδατοδρομίων θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα πάνω από 40 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης  που αν όλα πάνε καλά από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν  να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα».

Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων, με 100 προορισμούς (μεταξύ των οποίων προβλέπεται το Πόρτο Χέλι, οι Σπέτσες και η Ύδρα, ενώ συζητείται και το Ναύπλιον) θα δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες  όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Είναι μια επένδυση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αναδιαμόρφωση  του τουρισμού  και θα αναπτυχθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τους προορισμούς που θα είναι σε λειτουργία αλλά και τις διασυνδέσεις με υδροπλάνο.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προβλέπεται η ένταξη στο δίκτυο, του Άστρους, της Μονεμβάσιας της Ελαφονήσου, του Γυθείου της Καρδαμύλης, της Πύλου και της Καλαμάτας (Προβλέπεται ακόμη η ένταξη των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, που όμως υπάγονται στην Περιφέρεια Πειραιώς)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version