Άρθρα Τι συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα σκουπίδια. Ένταση Νικολάκου με παριστάμενους...

Τι συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα σκουπίδια. Ένταση Νικολάκου με παριστάμενους και κουβέντες για παραιτήσεις

0

Ρεπορτάζ Κώστα Πρώιμου

Εξήντα περίπου κάτοικοι του Λεβιδίου και είκοσι από το Μεγαβούνι, προσήλθαν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στην απόφαση μεταφοράς των σκουπιδιών της Τρίπολης στην «κλειστή» χωματερή της πόλης που βρίσκεται «εν επαφή» με το Μαίναλον. Παρά τον διάχυτο εκνευρισμό και την αιωρούμενη ένταση, μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (18.15), η κατάσταση παραμένει ήρεμη και οι κάτοικοι περιμένουν τις απαντήσεις της Περιφέρειας στις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η τοποθέτηση της αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολάκου (18.30) ότι η ευθύνη για την κατάσταση ανήκει στην προηγούμενη και την σημερινή Δημοτική Αρχή, προκάλεσε εντάσεις.

Η αντιπεριφερειάρχης απευθύνθηκε προς τους αντιδρώντες κατοίκους και τους πρότεινε να ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραιτηθεί, για να πάρει την απάντηση «παραιτηθείτε εσείς». Η γραμμή των ομιλητών (Πατσαρίνος, Δέδες, Δολτσινιάδης, Γόντικας, Μανώλης, Κάτσαρης και Λυμπεροπούλου) ήταν γνωστή από προηγούμενες παρεμβάσεις τους.
– Απόδοση ευθυνών στην Περιφέρεια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

– Πρόταση να δοθεί στους Δήμους η δυνατότητα τοπικής αντιμετώπισης του προβλήματός τους.

– Αντίθεση προς την χρησιμοποίηση των χώρων του Λεβιδίου, της Δόριζας και της Καλλιρόης.

Ρηξικέλευθη ήταν η πρόταση του επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» κ. Δολτσινιάδη που πρότεινε, λόγω του μεγέθους και της έντασης του προβλήματος στην Αρκαδία και στην Αργολίδα, να εξετασθεί η δυνατότητα αποστολής των σκουπιδιών στην Σουηδία όπου αξιοποιούνται για παραγωγή ενέργειας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version