Home Συνεντεύξεις Ελένη Αποστολοπούλου: «Θα δουλέψουμε ομαδικά για να ξαναγίνουμε ένα κόμμα με αναφορά...

Ελένη Αποστολοπούλου: «Θα δουλέψουμε ομαδικά για να ξαναγίνουμε ένα κόμμα με αναφορά στην κοινωνία»

Ανταποκρίθηκε στην πρόταση που της έκανε μια ομάδα παλαιών στελεχών του κόμματος, άνθρωποι που είχαν παραλάβει το αίτημα της κομματικής βάσης για ανανέωση, και δέχτηκε να είναι υποψήφια για την Προεδρία της ΝΟΔΕ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας. Έπεισε το σώμα των εκλεκτόρων ότι μπορεί να ανατάξει και να οδηγήσει τον ημιθανή κομματικό μηχανισμό στα δύσκολα χρόνια που έρχονται και εκλέχθηκε με καθαρή πλειοψηφία, στην πιο διάφανη εκλογική διαδικασία των τελευταίων χρόνων.

Είναι νέα, χαμογελαστή και πεισματάρα. Πιστεύει στην ομαδική δουλειά και στην κοινή προσπάθεια. Είναι αποφασισμένη να επιτύχει να πείσει τους παλαιούς να επανακάμψουν και πολλούς νέους να ενταχθούν στο κόμμα.

Στην αποκλειστική της συνέντευξη προς την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, δείχνει τις αρετές που την χαρακτηρίζουν και τους στόχους που έχει θέσει.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρινόμενα στο αίτημα για ανανέωση σας εξέλεξαν ως Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αργολίδας. Αντιμετωπίσατε ήδη «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά, εσωτερική αντιπολίτευση από κάποιους παλαιούς και τις ευθύνες συμμετοχής στο 10ο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος. Τις περιμένατε αυτές τις καταστάσεις; Ζοριστήκατε; Παραμένει η διάθεσή σας για αγώνα;

ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ:  Έχω συνηθίσει στα δύσκολα. Κατά συνέπεια με θέληση, οργάνωση και αρκετό τρέξιμο (κυριολεκτικά και μεταφορικά), κάθε δυσκολία δύναται να αντιμετωπιστεί.

Αναφορικά με την εσωτερική αντιπολίτευση που δέχθηκα, μπορώ να τη θεωρήσω έως και αναμενόμενη, ή ακόμη και λογική καθώς κάτι νέο που εμφανίζεται κάθε φορά,  αντιμετωπίζεται αν όχι με εχθρότητα, θα πω με δυσπιστία. Πιστεύω όμως ότι οι αντίπαλοι βρίσκονται έξω από το κόμμα και πως στον αγώνα θα είμαστε ενωμένοι.

Είχα επίγνωση εξ αρχής τι θα αντιμετώπιζα και φυσικά, εάν από τις δυσκολίες που κάθε φορά αντιμετώπιζα απογοητευόμουν, δεν θα είχα καν θέσει τις δυνάμεις μου στην διάθεση του Κόμματος. Εκ χαρακτήρος, οι δυσκολίες με δυναμώνουν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συμμετείχατε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στην Οργανωτική σύσκεψη των Προέδρων της ΝΟΔΕ, από όλη την επικράτεια, που συγκάλεσε η Γραμματεία Οργανωτικού. Στην σύσκεψη αυτή παρέστη και μίλησε και ο Πρόεδρος του κόμματός σας Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι κατευθύνσεις σας έδωσε;

ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ:  Στην ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΟ.Δ.Ε., η συμμετοχή των συναδέλφων -προέδρων ήταν καθολική και υπήρχε εμφανής αγωνιστική διάθεση. Οι κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν σαφείς και ορισμένες.

Όραμα της παράταξής μας είναι μια ισχυρή Ελλάδα, μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Χώρα, η οποία θα παρέχει δικαιώματα και δυνατότητες σε όλους τους πολίτες της, ευκαιρίας για πολλούς. Καθοριστικό ρόλο στο όραμά μας, διαδραματίζουν οι αρχές τις Αξιοκρατίας, της Αξιοπιστίας, της Ανάπτυξης, της Αλληλεγγύης και της Αριστείας.

Στόχος μας, φυσικά, είναι η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, η Νίκη μας στις Εκλογές, αλλά μια Νίκη η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αξιόπιστη και ποιοτικά αναβαθμισμένη διακυβέρνηση του τόπου.

Με συνεχή αγώνα μέσα στην κοινωνία και εκλογική ετοιμότητα, είμαστε ικανοί και υποχρεωμένοι ως ενεργά μέλη της παράταξης, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα υπέρ της ανάγκης απομάκρυνσης της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το μεγάλο στοίχημα είναι να κάνουμε συνείδηση στην πλειοψηφία των πολιτών, την ανάγκη πολιτικής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας. Και θα το πετύχουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κατευθύνσεις έχετε. Συνεργάτες κατάλληλους για να τις υλοποιήσετε έχετε;

ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ:  Τόσο οι συνεργάτες μου -μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής- όσο και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό, παλαιά και νέα, έχουμε γνώση του τι πρέπει να κάνουμε. Δεν θα κλειστούμε στους τέσσερις τοίχους. Η κοινωνία έχει προβλήματα και εμείς πρέπει να γίνουμε η γέφυρα επικοινωνίας κόμματος και πολιτών. Όπως ήδη φαίνεται θα υπάρξει ρεαλισμός και συνεργασία. Στον αγώνα για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι. Και στον αγώνα αυτό, δεν περισσεύει κανείς, παλαιός ή νέος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όπως δηλώνουν όλοι οι κορυφαίοι παράγοντες του κόμματός σας, επιδιώκετε την διεύρυνση της εκλογικής σας βάσης. Συγχρόνως τονίζουν ότι, η επόμενη κυβέρνηση, που θα βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο, θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας, με κορυφαίο κόμμα την Νέα Δημοκρατία. Πώς θα αναπτύξετε τον πολιτικό σας αγώνα που έχει ως ζητούμενο την αποδυνάμωση της εκλογικής βάσης των άλλων κομμάτων και συγχρόνως την δημιουργία κλίματος μετεκλογικής συνεργασίας;

ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ:  Η εκλογική βάση των άλλων κομμάτων έχει αρχίσει ήδη να συρρικνώνεται από σπασμωδικές κινήσεις και άστοχους χειρισμούς  των  αρχηγών τους. Πολίτες που ψήφισαν άλλα κόμματα, εκδηλώνουν την διάθεση να στηρίξουν την Παράταξή μας γιατί έχουν καταλάβει ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ορθώσει ξανά τη Χώρα και να την  καταστήσει μια Ισχυρή  Ευρωπαϊκή Χώρα. Αποβάλλαμε τον λαϊκισμό και μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Η δημιουργία κλίματος μετεκλογικής συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί χωρίς τον λαϊκισμό, με θετικό πολιτικό πρόγραμμα, με λογική. Θα αποφύγουμε τις άσκοπες συγκρούσεις ή τις παλαιοκομματικές μεθόδους σπίλωσης του αντιπάλου. Με πολιτικά επιχειρήματα, τεκμηριωμένες απόψεις κοστολογημένες προτάσεις και μετριοπαθή πολιτικό λόγο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, να κερδίσουμε τον κόσμο και να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους μετεκλογικών συνεργασιών προς όφελος της χώρας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αν δεν κάνω λάθος, το νέο καταστατικό του κόμματος προβλέπει την δυνατότητα παρέμβασης των μελών σας, στην κατάρτιση της λίστας των υποψηφίων βουλευτών. Ισχύει αυτό; Μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά;

ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πράγματι, είναι μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που έφερε ο Πρόεδρος του κόμματος. Στο άρθρο 30 του νέου καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, ορίζεται ότι «Ο Πρόεδρος καταρτίζει τα ψηφοδέλτια των Εθνικών και των Ευρωπαϊκών Εκλογών. Για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτούν, εφαρμόζει το σύστημα αξιολόγησης, συστήνει Μητρώο Υποψηφίων Βουλευτών και μπορεί να ζητεί την γνώμη των μελών του Κόμματος ανά περιφέρεια ώστε να διαμορφώνονται με αξιοκρατία τα ψηφοδέλτια».

Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων και φυσικά, πραγματοποιείται αυτό το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί: το άνοιγμα στην κοινωνία και η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του κόμματος. Θεωρώ ότι η αλλαγή αυτή θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, δίνοντας λόγο σε όλα τα μέλη του Κόμματος, ορίζοντάς τους ως Κριτές του έργου και των ικανοτήτων του εκάστοτε υποψήφιου Βουλευτή.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελένη Αποστολοπούλου είναι Αργεία, γέννημα θρέμμα.

Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Εφετείου Ναυπλίου (απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Παντρεμένη.

Εγγεγραμμένο μέλος της Νέας Δημοκρατίας από τα νεανικά της χρόνια, ασχολείται με τα στενά κομματικά θέματα για πρώτη φορά.

Με πλούσια κοινωνική παρουσία και δράση, από την οποία ξεχωρίζει η συμμετοχή της (ως μαθήτριας), στην ομάδα συγγραφής του βιβλίου ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ, υπό την καθοδήγηση του Οδυσσέα Κουμαδωράκη και η έντονη συμβολή της στην ομάδα στήριξης κατασκευής του Μουσείου της Ακρόπολης (ως φοιτήτρια).

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version