Κορινθία ΕΒΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: «Η Έκθεση θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο, στον Ισθμό της Κορίνθου...

ΕΒΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: «Η Έκθεση θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο, στον Ισθμό της Κορίνθου και θα έχει επιτυχία

«Πνευματικός και Παππάς πρέπει να ντρέπονται για όσα είπαν»

0

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, δεν άφησε αναπάντητους τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που εκστόμισαν κατά της προετοιμασίας της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης «Κορινθία 2016».

Με Δελτίο Τύπου που κοινοποιήθηκε προς όλα τα ΜΜΕ, διαβεβαιώνει ότι η Έκθεση θα διεξαχθεί από 5 έως 10 Οκτωβρίου 2016. Τονίζει ότι έχει την αιγίδα και υποστήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Εκτιμά ότι θα έχει εξαιρετική επιτυχία και καλεί τον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετέχει, δεδομένης της αναμενόμενης επιτυχίας και της μεγάλης επισκεψιμότητας που θα υπάρξει. (Προβλέπεται να προσέλθουν άνω των 30.000 επισκεπτών).

Με το ίδιο Δελτίο Τύπου, το ΕΒΕ Κορινθίας απαντά στα όσα ισχυρίσθηκαν οι κ.κ. Πνευματικός και Παππάς σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, τους αποδίδει απόλυτες ευθύνες για την μη διοργάνωση στο χώρο του λιμανιού, τονίζει πως θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε το 2017 η Έκθεση να γίνει στο λιμάνι της Κορίνθου και καταλήγει αναφέροντας ότι οι κ.κ. Πνευματικός και Παππάς θα πρέπει να ντρέπονται για τα όσα υβριστικά, ψευδή και διαστρεβλωτικά της αλήθειας είπαν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι η 7η πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2016 θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο συνεδριακό κέντρο στον ισθμό της Κορίνθου από 5 έως 10 Οκτωβρίου 2016. Η φετινή έκθεση αναμένεται να έχει εξαιρετική επιτυχία όπως είχαν και οι οκτώ εκθέσεις που έχουν διοργανωθεί  από το Επιμελητήριο τα τελευταία 10 χρόνια. 

 Η Πανελλήνια Έκθεση ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016 που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας έχει την αιγίδα και υποστήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων . Έχει αναδειχθεί στην μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της χώρας συγκεντρώνοντας μεγάλων αριθμό εκθετών  αλλά και σημαντικό αριθμό επισκεπτών που ξεπερνά τις 30.000.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε στο διαδίκτυο τις διευθύνσεις : www.korinthianexhibition.gr www.korinthiacc.gr

Επειδή υπάρχουν από μέλη μας  απορίες γιατί δεν διοργανώθηκε η έκθεση στο λιμάνι της Κορίνθου όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, σας ενημερώνουμε ότι η αιτία είναι η κωλυσιεργία και η αρνητική στάση  του Δήμου Κορινθίων και του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου στην παραχώρηση και αδειοδότηση του χώρου.

Το Επιμελητήριο έγκαιρα υπέβαλλε στο Λιμενικό Ταμείο στις 6 Μαΐου την αίτηση παραχώρησης του λιμανιού για την έκθεση που θα διοργανωθεί 5 μήνες αργότερα (5-10 Οκτωβρίου).  Σε οποιοδήποτε Δήμο της χώρας η παραχώρηση γίνεται σε 20 μέρες το πολύ, π.χ στην Αλεξανδρούπολη πρόσφατα. Έχουν περάσει δυόμισι μήνες και ακόμα να θεωρηθεί το σχέδιο από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου – απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή τεχνικού φακέλου.

Η μόνη πρόοδος που έγινε είναι η αλλαγή χρήσης του χώρου του λιμανιού που επιτρέπει πλέον με την έγκριση της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης να γίνονται εκεί εμπορικές  εκθέσεις. Επειδή παραμένει πρώτη προτεραιότητα για το Επιμελητήριο η έκθεση να γίνεται στην Κόρινθο συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να γίνει εκεί το 2017 η επόμενη έκθεση μας.

Επειδή ακουστήκαν πολλά ψέματα, αστείες δικαιολογίες και υποθετικά σενάρια από τους κκ  Πνευματικό και Α. Παππά στην απολογία τους σε κοινή συνέντευξη τύπου  που δεν πιστεύει ούτε ο πιο φανατικός φίλος τους, απαντάμε ως έξης.

Είπαν – το μέγα επιχείρημα!!!!!! ότι δεν θέλαμε να γίνει η έκθεση στην Κόρινθο και είχαμε ήδη έτοιμη εναλλακτική λύση και παρουσιάσαμε το διαφημιστικό βίντεο.

Παρέλειψαν βέβαια να πουν ότι δείξαμε πρώτα το βίντεο για το λιμάνι της Κορίνθου που επίσης είχαμε έτοιμο και αποδεικνύει την προετοιμασία μας για την πρώτη μας επιλογή που ήταν το λιμάνι.

Μη έχοντας καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα περί δήθεν υποστήριξης του Δήμου στο Επιμελητήριο, παράλληλα με την προετοιμασία μας για το χώρο του λιμανιού εξετάσαμε  εναλλακτικές λύσεις – έτσι  κάνουν οι φρόνιμοι άνθρωποι.

Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο για την απάντηση του δήμου ούτε να ξεκινούσαμε αργά την διοργάνωση. Αν ενδιαφερόταν ο δήμος Κορινθίων να στηρίξει την έκθεση του Επιμελητηρίου  θα  είχε περίπτερο στις προηγούμενες 8 εκθέσεις – δεν είχε σε καμία. Η παρουσία του εκπροσώπων δήμου ήταν από σπάνια έως ανύπαρκτη.

Είναι πρωτοφανές να μην υπάρχει παρουσία και περίπτερο του δήμου στα όρια του οποίου γίνεται έκθεση. Είναι φανερό ότι ο δήμος Κορινθίων στηρίζει μόνο ότι ελέγχει απόλυτα πολιτικά, οικονομικά  κλπ. Θυμηθείτε το πρόσφατο φιάσκο της έκθεσης στα Αθίκια που ξεκίνησε ως συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Πελοποννήσου και που ο κ. Πνευματικός λέει ότι έγινε κανονικά – υπήρξε ένας εκθέτης για μια ώρα στο χώρο.

Στους χαρακτηρισμούς σε βάρος του προέδρου του Επιμελητηρίου από τον κ. Πνευματικό και  Παππά απαντούμε μόνο ότι προφανώς δεν είμαστε ίδιοι με εκείνους και δεν θα ρίξουμε το επίπεδο του θεσμικού διαλόγου στο επίπεδο τους των ύβρεων, των ψεμάτων, της διαστροφής της αλήθειας για το οποίο πρέπει να ντρέπονται.

Η επιλογή του χώρου είναι η πλησιέστερη κατάλληλη θέση στην Κόρινθο. Λόγω ολιγωρίας του δήμου Κορινθίων τα μπαζώματα του Άγιου Νικολάου από όπου ξεκίνησε η έκθεση μας το 2007,  δεν έχουν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς άρα δεν μπορούν να παραχωρηθούν.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αρνητική διάθεση της Δημοτικής Αρχής ως προς την διοργάνωση της έκθεσης στο λιμάνι, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα έχει σημαντικό κόστος ως κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την Πόλη της Κορίνθου καθώς και οικονομικό κόστος για τις  επιχειρήσεις της πόλης μας.  Εμείς όμως κάναμε το καθήκον μας για τις επιχειρήσεις του νομού».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version