Ελλάδα Άρχισαν οι «εκκαθαρίσεις» στην Περιφέρεια

Άρχισαν οι «εκκαθαρίσεις» στην Περιφέρεια

0
Την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να αποπέμψει από τα καθήκοντά της, την (πλέον) τέως Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ουσιαστικά κατοχύρωσε χθες η αρμόδια Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αφορμής δοθείσας για την απομάκρυνση της εν λόγω και… πρωτίστως εκ του θεσμικού της ρόλου – πάλαι ποτέ στενής συνεργάτιδος του κ. Τατούλη, αποτέλεσαν οι σοβαρές ενδείξεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών στο γραφείο της κ. Αλειφέρη.
Ως πιθανό πρωταίτιο της ανωτέρω κίνησης Τατούλη δύναται να χαρακτηριστεί το γεγονός, ότι η τέως «Μεσσήνια» Αντιπεριφερειάρχης είναι φιλικά προσκείμενη στο περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
Προφανώς στο εγγύς μέλλον, θα ακολουθήσουν και άλλες «εκκαθαρίσεις» ιδίου τύπου, που ασφαλώς θα συνάδουν στο κυρίαρχο «πνεύμα» της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Διαβάστε το ακόλουθο σχετικό ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Περιφέρεια με το σκεπτικό για την απομάκρυνση της κ. Αλειφέρη:
  
«Προς υλοποίηση της προηγούμενης απόφασής της, συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την παροχή των απαιτούμενων εξηγήσεων από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη.
Η κα Αλειφέρη προσήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο ωστόσο δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα θέμα, αρνούμενη ταυτόχρονα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά νομικό και ιδιωτικό. Ακολούθως με δική της πρωτοβουλία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από πρόταση του προέδρου της Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ομόφωνα αποφάσισε:
1.    Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό της υπόθεσης από τις αρμόδιες κατά το νόμο αρχές, προς τις οποίες εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της.
2.    Διατυπώνει την άποψη ότι η απόκρυψη ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή δε, συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη και αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απαιτείται από έναν αιρετό εκπρόσωπο για την ορθή και χρηστή διοίκηση.
3.    Οι μονομερείς ενέργειές της και η συνολική της στάση απειλεί με βλάβη το σύνολο της Περιφερειακής αρχής.
4.    Για τους ανωτέρω λόγους θεωρεί αυτονόητη και ζητά την υποβολή της παραίτησής της από τη θέση ευθύνης που υπηρετεί.
5.    Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διεξαχθεί έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, όπως ο νόμος ορίζει.
6.    Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την άρση των αρμοδιοτήτων που της έχουν εκχωρηθεί και την άσκηση της διοίκησης από τον ίδιο για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version