ΆρθραΚαταιγιστικές εξελίξεις τελευταίων εβδομάδων

Καταιγιστικές εξελίξεις τελευταίων εβδομάδων

Της Θέκλας Μεταξά*

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή».
Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας Τουρκίας: « Έχουμε δικαιώματα στο Αιγαίο και θα τα υπερασπιστούμε».

Δεν είναι μόνο αυτές οι βαρυσήμαντες δηλώσεις που μας εντυπωσιάζουν τις τελευταίες εβδομάδες. Υπάρχουν ακόμα πολλές. Υπάρχουν και εντυπωσιακά γεγονότα, γύρω από τα εθνικά μας θέματα, και ραγδαίες εξελίξεις κάθε μέρα.
Ή μήπως δεν είναι εντυπωσιακή η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών σχετικά με το Σκοπιανό : «Θα φοβηθούμε να συμβιβαστούμε με τα μικρά Σκόπια; Έχουν δικαίωμα να είναι περήφανοι για την ιστορία τους».

Μυρίζει μπαρούτι. Και όσο περνούν οι μέρες, η μυρωδιά απλώνεται παντού. Εξ άλλου, μια ματιά στον έναστρο ουρανό, επιβεβαιώνει τις υποψίες μας.

Εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια του Άρη να πλησιάσει τον Κρόνο. Μια σύνοδος πλανητών με τη δυναμική τόσο του Άρη όσο και του Κρόνου, προμηνύει γεγονότα που μόνο ευχάριστα δεν μπορούν να είναι. Και οι δυο πλανήτες βρίσκονται στο συντηρητικό ζώδιο του Αιγόκερου. Και οι δυο με μεγάλη δύναμη, σε έξαρση ο Άρης και σε κυριαρχία ο Κρόνος. Τελικά, η σύνοδος αυτή κλείνει στις 2 Απριλίου, στις 8.30 περίπου το βράδυ, στον δυσμενή τρίτο οίκο. Η πορεία και των δυο πλανητών έχει κατεύθυνση προς τον Πλούτωνα, ο οποίος εδώ και χρόνια βρίσκεται πάνω στον Αιγόκερο, που δηλώνει δομικές και οδυνηρές αλλαγές σε βάθος.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο πλανήτης που κυβερνάει το γενέθλιο ωροσκόπιο της Τουρκίας είναι ο Άρης, ενώ ο Κρόνος κυβερνάει το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Την ώρα που ολοκληρώνεται η σύνοδος των δυο πλανητών, η Σελήνη που κυβερνάει τον οίκο της εξουσίας, βρίσκεται στο Σκορπιό, σημάδι ότι η εξουσία θα κινηθεί με μυστικότητα, ότι θα υπάρχει απόκρυψη στοιχείων, και ότι τον κυριότερο ρόλο στις εξελίξεις θα έχουν οι μυστικές υπηρεσίες.

Μαζί με τη συζυγία των πλανητών βρίσκουμε και τον αστέρα Facies, ένα νεφέλωμα μπροστά στο πρόσωπο του Τοξότη. Είναι της φύσης του Άρη και του Ήλιου, και προκαλεί τύφλωση (κυριολεκτικά και μεταφορικά), κακή όραση, αρρώστιες, ατυχήματα, και βίαιο θάνατο. Φοβερές ιδιότητες για ένα αστέρι.

Αλλά και ο Τοξότης ως ζώδιο, θεωρείται βίαιος. Είναι το μόνο ζώδιο που χαρακτηρίζεται ως «σιδερένιο». Είναι ο έννατος αστερισμός, και εκπροσωπεί έναν από τους πιο σημαντικούς ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας, τον κένταυρο Χείρωνα.

Συνδέεται επίσης με τον έννατο άθλο του Ηρακλή, τις Στυμφαλίδες όρνιθες.
Εδώ ο Ηρακλής καλείται να απαλλάξει την περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας, από κάποια φοβερά πουλιά, με σιδερένιο ράμφος και νύχια, και ατσάλινα φτερά. Αυτά τα πουλιά προστατεύονταν από τον Άρη. Η θεά Αθηνά, με τη σοφία της, συμβουλεύει τον Ηρακλή για το πώς θα καταφέρει να εμφανίσει τα πουλιά και να τα εξοντώσει. Ο Ηρακλής ακολουθώντας τις συμβουλές της Αθηνάς, σκοτώνει τα τρία μεγαλύτερα πουλιά, ενώ τα υπόλοιπα τα στέλνει μακριά, όπου ένας άλλος ήρωας, ο Ιάσων, αναλαμβάνει την εξόντωσή τους. Η γνώση – θεά Αθηνά- αναλαμβάνει το σχεδιασμό και ο άνθρωπος – Ηρακλής, την εκτέλεση του σχεδίου. Υπάρχει σαφής στόχος – Τοξότης.
Η σοφία καταφέρνει να εξουδετερώσει τις βλαβερές εξωτερικές επιδράσεις, και ο μαθητής διευρύνει τη συνειδητότητά του. Εμείς είμαστε καλοί μαθητές;

*Ερευνήτρια Αστρολογίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα