Home Περιφέρεια Π. Τατούλης: Να συγκροτηθεί ένα ισχυρό Πολιτικό Κέντρο

Π. Τατούλης: Να συγκροτηθεί ένα ισχυρό Πολιτικό Κέντρο

0
Του Κώστα Πρώιμου

Με ένα εντυπωσιακά απρόσμενο πολιτικό φινάλε, ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ, το 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που φιλοξένησε το «Μπουσουλοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Για του λόγου το αληθές, η προσέλευση του κόσμου στην τελετή λήξης της ανωτέρω διοργάνωσης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανατρέποντας τις αρχικές εκτιμήσεις των ιθυνόντων που διαπίστωσαν πως ακόμη και η συνένωση δύο αιθουσών δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον αυξημένο αριθμό παρευρισκόμενων, έχοντας ως αποτέλεσμα να παρακολουθήσουν εκατοντάδες άνθρωποι όρθιοι, τις ομιλίες που σηματοδοτούσαν την λήξη της διήμερης εκδήλωσης. 

Επειδή  αρχίσαμε να διατυπώνουμε την αναφορά μας στο σχετικό Συνέδριο με ανορθόδοξο δημοσιογραφικό τρόπο, δεδομένου ότι ο πρόλογος ταιριάζει  περισσότερο σε περιγραφή παραλειπομένων, εντούτοις με το ίδιο σκεπτικό θα συνεχίσουμε επισημαίνοντας την μεγάλης βαρύτητας δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο οποίος προφανώς ξάφνιασε τους όποιους πολιτικά ανυποψίαστους, διατυπώνοντας ξεκάθαρα πως στη Ελλάδα είναι επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας ενός  μεγάλου και ισχυρού Πολιτικού Κέντρου, ενώ πρέπει ταυτόχρονα να επιτευχθεί η απομόνωση των ακραίων φωνών…

Ως επιτομή του τολμηρού  και ξεκάθαρου πολιτικού «ανοίγματος» Τατούλη προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, (όπως θα διαβάσετε παρακάτω στο απόσπασμα της επίμαχης ομιλίας του Περιφερειάρχη), αποτελεί η  πρόβλεψή και συνάμα εκτίμησή του, πως «η τωρινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και η αυριανή», σε μια πρώτη παραδοχή της αν μη τι άλλο δισυπόστατης ερμηνείας που τυγχάνουν οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Αρκά και πρώην Υπουργού Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας επί της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή του νεώτερου…

Διαβάστε απόσπασμα από το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Το μήνυμα που στέλνεται σήμερα από την Τρίπολη και την Πελοπόννησο, είναι ότι οι δύο διαφορετικοί κόσμοι μπορούν να βρουν ένα διαφορετικό επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ενώπιον του Πρωθυπουργού της Ελλάδος και σύσσωμης σχεδόν της Κυβέρνησης, στην ομιλία του κατά την ολοκλήρωση του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018. Είναι γεγονός ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτούν οι πολίτες από το πολιτικό σύστημα να βρεθεί ένα πεδίο συνεννόησης, ένα πεδίο συνεργασίας, ένα πεδίο ισορροπίας του μέτρου, ένα πεδίο πολιτικό που να απομονώνει τις ακραίες φωνές, ένα πεδίο του κέντρου που θα μπορεί να δημιουργεί τις σημαντικότερες προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα να βρει το δικό της το δρόμο και το πολιτικό σύστημα να βρει το δρόμο του» τόνισε στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι «μπορούμε να το πετύχουμε και το αποδείξαμε». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συνάντηση της Κυβέρνησης με την Περιφέρεια.  «Για τη συνάντηση δύο σημαντικών θεσμών, του θεσμού της Εκτελεστικής εξουσίας της Κυβέρνησης της χώρας και ενός αυτοδιοικητικού θεσμού της περιφερειακής αρχής, ενός θεσμού που δεν μπορεί να είναι παγαπόντης και δεν μπορεί να λέει και να δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει μαγικές ικανότητες».
«Είναι πάρα πολύ κρίσιμο κύριε Πρωθυπουργέ, να αποκαταστήσουμε σε αυτή τη χώρα τον αμοιβαίο θεσμικό σεβασμό, για να μπορέσουμε πλέον να μιλάμε σε αυτή τη χώρα ότι μπορούμε να βρούμε άλλους δρόμους σε αυτό που πρέπει να χαράξουμε ως πορεία» πρόσθεσε ακόμα ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την άποψή του ότι το συνέδριο αυτό δεν είναι ένα συνέδριο διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων, αλλά ένα συνέδριο αποφάσεων για να βγει η Περιφέρεια πολύ ισχυρή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμη ότι «η Κυβέρνησή σας, και η τωρινή και η αυριανή, έχει εξαιρετικό φόρτο εργασίας να ασχολείται για πολλά χρόνια με το δημοσιονομικό εξορθολογισμό, με τη δημοσιονομική ισορροπία. Είναι επίσης γεγονός ότι το βάρος της ανάπτυξης και θεσμικά και πολιτικά και ιστορικά είναι στις πλάτες των Περιφερειών. Η χώρα πολλές φορές έχει βρεθεί σε περιόδους κρίσεων, πάντοτε όμως είχε ένα συγκριτικό παράγοντα. Τις ισχυρές Περιφέρειες, που έσφυζαν από ανθρώπινους πόρους, που ξέραν να παλέψουν. Από ανθρώπους που μπορούσαν να δουν κατάματα και τον κάματο και την αγωνία. Πάνω απ’ όλα όμως είχαν στο μυαλό τους την ελπίδα και την προσδοκία ότι αυτοί μπορούν να τα καταφέρουν».

Ακολούθως ο κ. Τατούλης, χαρακτήρισε «ιστορικό το συνέδριο αυτό καθώς ουσιαστικά θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη του τόπου. Αποτελεί επίσης μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας διαδικασίας, με την εμπειρία των λαθών, που έχουν γίνει διαχρονικά. Το λέω εγώ που στη μακρόχρονη δημόσια πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ  με πολύ σημαντικές προσωπικότητες. Το 2007 είδα ότι έρχεται η οικονομική καταστροφή δεν δίστασα δημόσια να πάρω θέση στη Βουλή των Ελλήνων και να πω ότι η χώρα οδηγείται στα βράχια».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version