Αργολίδα Διάλογοι, στο Βουλευτικό με τον σκηνοθέτη Θάνο Παπακωνσταντίνου

Διάλογοι, στο Βουλευτικό με τον σκηνοθέτη Θάνο Παπακωνσταντίνου

0

Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα και η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένο τον Θάνο Παπακωνσταντίνου.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Ηλέκτρα που θα παιχτεί στην Επίδαυρο στις 20 και 21 Ιουλίου 2018, πρόκειται να κάνει ένα εργαστήριο για την πρακτική εφαρμογή του αρχαίου δράματος με θέμα Η επαναδιαπραγμάτευση του μύθου: η περίπτωση της Ηλέκτρας.

Οι συζητήσεις και τα ανοιχτά εργαστήρια της δράσης Διάλογοι πραγματοποιούνται στο Βουλευτικό Ναυπλίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

7 Μαΐου  – Κωσταντίνος Ντέλλας (Αντιγόνη του Σοφοκλή)

21 Μαΐου – Μάρθα Φριντζήλα (Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου)

 

Θάνος Παπακωνσταντίνου

Σκηνοθέτης και ηθοποιός. Πτυχιούχος της δραματικής σχολής «Εμπρός – Θέατρο Εργαστήριο» (2009) και της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. (2007).

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Helter Skelter Company, με την οποία παρουσίασε τις παραστάσεις Άμλετ, ο Πρίγκηπας της Δανίας του Σαίξπηρ (2011), Venison (2012), Pedestal (2013) και Colossus (2017) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σκηνοθέτησε την όπερα L’Orfeo του  Claudio Monteverdi σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου (2017). Σκηνοθέτησε και έπαιξε στη Μετατόπιση προς το Ερυθρό του Γ. Μαυριτσάκη (Φεστιβάλ Αθηνών 2014, και σε επανάληψη το 2015).ν Στο Από – Μηχανής θέατρο σκηνοθέτησε τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ (2014).

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Άντζελα Μπρούσκου στην Έντα Γκάμπλερ του Χ. Ίψεν (Μπάγκειον, 2018) και στη Μάγκντα Γκαίμπελς του Γ. Βέλτσου (Εθνικό Θέατρο, 2015). Το καλοκαίρι του 2018 θα σκηνοθετήσει την Ηλέκτρα του Σοφοκλή με το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version