ΑρκαδίαΕπιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Αρκαδίας, και ο ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ ως εκπρόσωπος βιοτεχνών Αρκαδίας καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου και το Σάββατο 28 Απριλίου, από τις 11:00 έως 17:00, ο Σύλλογός θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Τρίπολη από κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ- Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

ΣΤΙΣ 4 ΜΑΙΟΥ ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη  επιτυχία της 1ης  Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες

Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 4 Μαΐου 2018.

 

ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ «ΔΩΡΕΑΝ» ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ EUROPEAN BUSINESS NUMBER

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε ανακοίνωσή του στα μέλη του και τα ΜΜΕ εφιστά την προσοχή στους επαγγελματίες σχετικά με επιστολή που στέλνει η εταιρεία DAD-Deutscher Adressdienst GmbH,  που χρησιμοποιεί το όνομα European Business Number (EBN) την οποία τις καλεί να συμπληρώσουν έντυπο με τον αριθμό ΦΠΑ της εταιρείας τους και τα στοιχεία τους για καταχώρηση σε ειδική ιστοσελίδα της ΕΒΝ.

Με μικρά γράμματα στο κάτω μέρος του εντύπου αναφέρεται ότι υπάρχει χρέωση €771 για την καταχώρηση αυτή. Πρόκειται για παραπλάνηση, αναφέρει το Επιμελητήριο προτρέπει τις Αρκαδικές επιχειρήσεις αν λάβουν τέτοια επιστολή να την ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, η οποία δεν ορίζει τον κατώτατο μισθό. Πλέον περιορίζεται μόνο στους θεσμικούς όρους εργασίας (που περιλαμβάνουν επίδομα γάμου, άδειες, κ.ά), για τα οποία οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στη διατήρησή τους ως έχουν. Έτσι με τη νέα σύμβαση διασφαλίζεται η ισχύς των όρων εργασίας που θεσπίστηκαν με προηγούμενες ΕΓΣΣΕ, όπως είναι η διατήρηση του επιδόματος γάμου, του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, και των τριετιών -ωριμάνσεων- που όμως έχουν «παγώσει», έως ότου η καταγεγραμμένη ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ

Διευκρινήσεις για την επιβολή του φόρου διαμονής και ειδικότερα για τις περιπτώσεις ημιδιαμονής, παράτασης της διαμονής, ακύρωσης της κράτησης και μίσθωσης δωματίου ή διαμερίσματος μέσω των ψηφιακών πλατφορμών της οικονομίας διαμοιρασμού (τύπου airbnb) παρέχονται με νέα εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Ο φόρος επιβάλλεται από την 1 Ιανουαρίου 2018 σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία και επιπλωμένα δωμάτια / διαμερίσματα) ανά ημερήσια χρήση δωματίου ή διαμερίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα