Οι κορυφαίοι της Κοσμολογίας έρχονται στο Ναύπλιο

Έναν από τους κορυφαίους Έλληνες Κοσμολόγους τον Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να συναντήσουν, όσοι δημότες, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες, παραβρεθούν το Σάββατο 21 Απριλίου (στις 11 το πρωί) στην αίθουσα του «Βουλευτικού», στην πόλη του Ναυπλίου.

Ο Εν λόγω – διεθνώς καταξιωμένος Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, θα πραγματοποιήσει μια εκλαϊκευτική και άκρως συναρπαστική ομιλία με τίτλο: «Η Δημιουργία και το μέλλον του Σύμπαντος στην σύγχρονη Κοσμολογία».

Κατά την διάρκεια της ανωτέρω εκδήλωσης, ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος θα αναλύσει με απόλυτα κατανοητό τρόπο στο κοινό, τη σημασία των σημαντικότερων ανακαλύψεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Κοσμολογία, οι οποίες άλλαξαν ριζικά την αντίληψη που είχε ο άνθρωπος για το Σύμπαν.

Τον σπουδαίο Αστρονόμο – Αστροφυσικό Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, θα προλογίσει ο συνάδελφός του και διάσημος Ηλιοφυσικός Δρ. Μανώλης Γεωργούλης – επικεφαλής της Πανευρωπαϊκής ομάδας πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με την ΔΟΠΠΑΤ και το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.

Βιογραφικό –
Δρ. Σπύρος Βασιλάκος

Είναι Διευθυντής Ερευνών στο κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα και σπούδασε Μαθηματικά στο Παν/μιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Στη συνέχεια έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Αστρονομία και Διδακτορικό στην Αστροφυσική Κοσμολογία από το τμήμα Φυσικής του Παν/μιου Αθηνών με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Η διδακτορική του διατριβή απέσπασε το βραβείο της καλύτερης διατριβής για το έτος 2000 από την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία. Μετεκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Παν/μιου Cambdridge UK (Απρίλιος 1998) με ενίσχυση από το Βρετανικό Συμβούλιο, στη συνέχεια υπήρξε υπότροφος του Ηνωμένου Βασιλείου με τη διεθνούς φήμης υποτροφία της Θεωρητικής φυσικής και Αστρονομίας (PPARC), καθώς και του Ολλανδικού Κράτους με τη διεθνούς φήμης υποτροφία της θεωρητικής Αστροφυσικής NOVA. Διετέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Φυσικής του Imperial College London (UK), στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο τμήμα Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Παν/μίου Groningen (Ολλανδία) και επισκέπτης καθηγητής στο Παν/μιο της Βαρκελώνης (Ισπανία).

Έχει υπάρξει βοηθός στη διδασκαλία των Μαθηματικών και Αστροφυσικής στο Imperial College London ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει το μάθημα της Κοσμολογίας και της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τμημάτων Φυσικής και Μαθηματικών του Παν/μιου Αθηνών.
Έχει επιβλέψει αρκετές διδακτορικές, μεταπτυχιακές και προπτυχιακές διατριβές σε ερευνητικά θέματα του χώρου της Κοσμολογίας και της Γενικής θεωρίας της Σχετικότητας.

Έχει δημοσιεύσει περίπου 200 επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους και έχει περίπου 4000 αναφορές στο έργο του από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βαρύτητας, Σχετικότητας και Κοσμολογίας και μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας. Το 2013, 2014 και 2017 έλαβε συνεχόμενες τιμητικές διακρίσεις στον διεθνούς φήμης διαγωνισμό έρευνας βαρύτητας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ: «2013, 2014 and 2017 Essay Competition of Gravity Research Foundation».

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη Θεωρητική Αστροφυσική και Κοσμολογία, με τον έλεγχο της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας σε Κοσμολογικές κλίμακες καθώς και με τη μελέτη των συνθηκών που επικρατούν στο πρώιμο Σύμπαν.

Το όμορφο Ταβερνακι
Το όμορφο Ταβερνάκι
Γερανιός-2
ROZOS
porto-panorama
carrera
cava del vino
bias savvas
NTAI-DANAH
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Τα πιο δημοφιλη