Γράφει ο Μηνάς Π.
Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, μια μικρογραφία της ζωής μας, στον υπέροχο και θαυμαστό πλανήτη που φιλοξενεί εμάς και τους απογόνους μας, με κυρίαρχο και πρωταγωνιστή τον Ιησού, την πιο χαρισματική προσωπικότητα που έχει εμπνεύσει με το έργο του και τις ημέρες του, κυριολεκτικά αμέτρητους θνητούς.
Διαχρονικά, οποιαδήποτε εξουσία καπηλευόταν το όνομα του παρασκηνιακά, είτε κάνοντας το «σημαία» για να διαπράξουν εγκλήματα, «αθώα» ή ένοχα, με μοναδικό στόχο την διατήρηση της επικυριαρχίας της και κυρίως των υλικών απολαβών που απορρέουν από αυτήν…
Ότι δηλαδή αντιθέτως, δίδασκε και απαξίωνε (τα υλικά αγαθά και τις ευτελείς απολαβές) ο Υιός του Θεού.
Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο, ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε φτωχικά, ενώ θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη και πιο άμεση επιρροή, αν είχε «τύχει» Βασιλικής καταγωγής.
Οι «φτιαχτές ταμπέλες» που συνήθως ψευδώς διαχωρίζουν τους ανθρώπους, ήταν αντίθετες στην ιδεολογία του και στον τρόπο ζωής του. Ο Παράδεισος Δεξιών – Αριστερών είναι μόνο μέσα σε στενόμυαλους – μικρούς ανθρώπους που ελπίζουν ότι φορώντας τον μανδύα Made in Jesus θα τους «σώσει» και θα τους αποφέρει το ποθητό εισιτήριο του αιώνιου και χαρισάμενου ύπνου.
Να πιστεύεις εκεί που άλλοι σταματάνε να πιστεύουνε στο όνειρο, για μια ρεαλιστική, πανανθρώπινη και βιώσιμη αρμονικά ζωή.
Σκότωσε τον Έναν και έχουν αποτελέσει παρελθόν όλοι. Αυτό πίστευαν ότι θα επιτύχουν με την Σταύρωση οι κατακτητές, όμως δεν είχαν φανταστεί ποτέ την φοβερή δυναμική με την οποία θα άλλαζε σημαντικά ο κόσμος.
Καταρρίπτει αμέσως την πιο συνηθισμένη φράση «Σιγά μωρέ θα καταφέρω μόνος μου να αλλάξω τον κόσμο;»
Δεν θέλουν να ξέρεις ότι ο «ένας» είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας και επηρεάζει το σύνολο της θετικά ή αρνητικά.
Η νίκη του Ιησού δεν ήταν μόνο ενάντια στον Θάνατο της ύπαρξης μας όπως θέλουν να πιστεύουμε, αλλά νίκη του Πανανθρώπινου Πνεύματος. Οι «μέρες και τα έργα μας» συνεχίζουν να ζουν μέσα από τους απογόνους μας.
Δημιουργούμε και αφήνουμε κληρονομιά.
Μεγάλη Πέμπτη και σήμερα διδασκόμαστε, πως η γνήσια στάση ζωής βρίσκεται στην ταπείνωση και την αγάπη. Όχι στην εξουσία.
Καλή Ανάσταση!