Home Αρκαδία Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
17 Μαΐου ξεκινά ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων
Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 1ο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 80ωρών εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο του Νόμου για την Διαμεσολάβηση (Ν.4512/2018)”.
Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος τόσο δικηγόροι, όσο και μη δικηγόροι. Ο αριθμός των υποψηφίων διαμεσολαβητών που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο βασικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι ένα (21). (αρ 198 του ν. 4512/2018).
ΣΤΟΥΣ 30.000 ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Σχεδόν 30.000 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν τα στοιχεία τους για αίτηση υπαγωγής στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κατά τις πρώτες 35 εβδομάδες  ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (3/8/17 – 5/4/18). Από αυτούς, πάνω από 10.000 (10.352) έχουν καλύψει τα πρώτα βήματα για την υποβολή της αίτησης, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία (ΚΑΔ, κύκλο εργασιών, λογιστικό σύστημα κλπ). Ήδη έχει πιστοποιηθεί ότι περισσότερα από 5.000 νομικά πρόσωπα πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας (5.149). Οριστικά έχουν υποβληθεί 764 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 230 αφορούν περιπτώσεις διμερούς διαπραγμάτευσης.

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΙ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΙ (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ) ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Οι μη μισθωτοί (ασφαλισμένοι στα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ) από το 2019 θα έχουν δυνατότητα απόκτησης υγειονομικής περίθαλψης με ελάχιστη ασφάλιση 3 μήνες (το προηγούμενο έτος ή το τελευταίο 12μηνο πριν από την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου). 
Ακόμη σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, ασφαλισμένοι των πιο πάνω ταμείων που έχουν χρέη από το 2016 και πριν , θα αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα, αρκεί να έχουν πληρώσει τις εισφορές στον νέο ταμείο ΕΦΚΑ από το 2017.

 ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ TAXISNET ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2018

Τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2017. Επίσης δημοσιεύθηκε από την ΑΑΔΕ αναλυτικό βιβλιαράκι οδηγιών για τη συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Επιστολή από την εφορία, παράλληλα με εντολή ελέγχου, θα λάβουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Με την επιστολή θα ενημερώνονται ότι  μπορούν μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου που θα προκύψει από τον έλεγχο να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις για τις χρήσεις ή υποθέσεις αυτές. Όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις θα έχουν έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως 40% με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου. Οδηγίες προς τις εφορίες, προκειμένου να προχωρήσουν στις ενέργειες αυτές δίνει με εγκύκλιο (ΠΟΛ. 1073) ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ 2017, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ξεπέρασαν τα 14,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2017, καταγράφοντας αύξηση κατά 10,8% σε σύγκριση με το 2016. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αντανακλά την αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης κατά 7,4% αγγίζοντας τα 30,1 εκατομμύρια τουρίστες. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 9,9%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών αυξήθηκε κατά 8,7%.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version