ΑρκαδίαΕπιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
17 Μαΐου ξεκινά ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων.
Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών Δευτέρα 7 Μαΐου 2018
Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 1ο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 80ωρών εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο του Νόμου για την Διαμεσολάβηση (Ν.4512/2018)”.
Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος τόσο δικηγόροι, όσο και μη δικηγόροι. Ο αριθμός των υποψηφίων διαμεσολαβητών που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο βασικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι ένα (21). (αρ 198 του ν. 4512/2018).
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του
ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σε ισχύ τέθηκε από χθες, 1η Μαΐου, το θερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα διαρκέσει έως και την 31η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει στους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση (μειωμένο – νυχτερινό), ότι θα αρχίσει να ισχύει για την καλοκαιρινή περίοδο το συνεχές ωράριο 23:00 έως 07:00.

 ΤΟ ΔΝΤ «ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ 2% ΓΙΑ ΤΟ 2018

Κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμώντας πως θα σημειώσει ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ για το 2018, αναθεωρώντας, έτσι, επί τα χείρω την προ εξαμήνου εκτίμησή του για ανάπτυξη 2,6% τη φετινή χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο προϋπολογισμός όσο και η Κομισιόν στις χειμερινές της προβλέψεις, προβλέπουν ανάπτυξη 2,5% του ΑΕΠ για τη χρονιά που διανύουμε. Για το επόμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές , προβλέπεται ακόμη χαμηλότερη ανάπτυξη, 1,8% του ΑΕΠ.

ΣΕΤΕ: ΣΤΑ ΥΨΗ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟ 2018

Αυξημένες κατά 18% είναι οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη θερινή περίοδο από το εξωτερικό προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας στις 31 Μαρτίου 2018, σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά στοιχεία, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη του SETE Intelligence με τίτλο «Outlook 2018 – οι προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2018». Με βάση τον προγραμματισμό των θέσεων των αεροπορικών εταιρειών για το 2018, η εικόνα των εξεταζόμενων αγορών που αποτελούν το 76% του εισερχόμενου τουρισμού της Ελλάδας για το 2016 είναι ιδιαιτέρως θετική, με όλες σχεδόν τις αγορές να καταγράφουν θετικό πρόσημο. Εξαίρεση αποτελούν οι αγορές της Ρωσίας (λόγω υποτίμησης του ρουβλίου και επανόδου της Τουρκίας) και της Βουλγαρίας.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΨΟΥΣ 2,366 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ- ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,366 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το τρίμηνο Ιανουάριος- Μάρτιος 2018 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,096 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,070 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το τρίμηνο Ιανουαρίου Μαρτίου 2018, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού (γενική κυβέρνηση) ύψους 454 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 816 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018, και ελλείμματος 1,364 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα