Αργολίδα«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» στον Πελαργό στην Νέα Κίο

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» στον Πελαργό στην Νέα Κίο

Αύριο Σάββατο και την Κυριακή (23 -24 Ιουνίου) το παλιό εργοστάσιο του «Πελαργού» στην Ν.Κίο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στην καλλιτεχνική δημιουργία. Αυτή τη φορά μια από τις καλλίτερες και πιο ανατρεπτικές κωμωδίες της αρχαίας ελληνικής θεατρικής σκηνής, «Οι Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη. Μετά τη «Λυσιστράτη», οι γυναίκες παίρνουν και πάλι την επαναστατική πρωτοβουλία να αλλάξουν όχι μόνο τα κακώς κείμενα στις σχέσεις τους με τους άνδρες αλλά ολόκληρη την ανδροκρατούμενη Αθηναϊκή Δημοκρατία.

Το έργο ανεβαίνει από την θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Ν.Κίου, που συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία και πορεία του στα πολιτιστικά της Αργολίδας. Η επιμέλεια της σκηνοθεσίας ανήκει στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Γιάννη Λεοντάρη με σημαντική παρουσία στα δρώμενα της εθνικής θεατρικής σκηνής. Η ενδυματολογική επιμέλεια ανήκει στην Αιμιλία Βάλβη που, θυμίζουμε, πρωταγωνιστούσε στην «Απειλή» της Άρτεμις Μουστακλίδου (σε σκηνοθεσία Γ.Λεοντάρη) και είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο «Τριανόν» του Ναυπλίου.

Οι «Εκκλησιάζουσες» αποτελούν μια ακόμη προσπάθεια ενδυνάμωσης της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και οι παραστάσεις του «Πελαργού» θα επιβεβαιώσουν την επιτυχία της προσπάθειας αυτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα