ΑργολίδαΚοινοΠοίηση: Το Κοινό, οι Θεατές, οι Πολίτες εν δράσει...

ΚοινοΠοίηση: Το Κοινό, οι Θεατές, οι Πολίτες εν δράσει…

ΟΙ ΔΡΩΝΤΕΣ ΘΕΑΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ

Φοιτητική ερευνητική παράσταση στο πλαίσιο της δράσης «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα» (Λύκειο Επιδαύρου – διεθνές σχολείο αρχαίου δράματος), θα πραγματοποιηθεί στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, το Σάββατο 30 Ιουνίου 5-7 μμ. Έναρξη δρωμένου στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου

“Το κοινό δεν είναι και τόσο κοινό”

Αριστοφάνης, Βάτραχοι

ΚοινοΠοίηση. Το Κοινό, οι Θεατές, οι Πολίτες εν δράσει…περιμένοντας να αρχίσει η παράσταση. Μια ζωντανή έρευνα, ένα υβριδικό συμμετοχικό δρώμενο θεάτρου-ντοκουμέντο με αντεστραμμένη τη σχέση κοίλου-ορχήστρας. Ένας διάλογος του σήμερα με το χτες για τη σχέση της Πόλης με το Θέατρο και τους θεατές – πολίτες των αρχαίων θεάτρων. Μια συνάντηση της αρχιτεκτονικής και της αρχαιολογίας με τις κοινωνικές επιστήμες και τις παραστατικές τέχνες σε μία ερευνητική φοιτητική παράσταση γεμάτη ερωτηματικά, ανατροπές και απρόοπτα. Ένα παιχνίδι αισθήσεων και τελετουργιών, γύρω και μέσα στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της δράσης «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα», του Λυκείου Επιδαύρου – διεθνούς θερινού σχολείου αρχαίου δράματος  και της θεματικής του Φεστιβάλ Επιδαύρου «Πολίτης και Πολιτεία».

Η παράσταση Κοινο-Ποίηση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων “Αρχαίο θέατρο: σκηνικός χώρος και σκηνογραφία” με διδάσκουσα τη Μαρία Μικεδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, και του μαθήματος “Υποκριτική και Κοινωνία ΙΙ: το Εθνόδραμα και το Θεατρο-Ντοκουμέντο” με διδάσκουσα τη Χριστίνα Ζώνιου, μέλος ΕΕΠ, και σε συνεργασία με τον κ. Pablo Berzal Cruz, υποψήφιο διδάκτορα και επιστημονικό συνεργάτη του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης. Παρουσιάζεταιστο πλαίσιο της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στη δράση «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα» και του Λυκείου Επιδαύρου – διεθνούς θερινού σχολείου αρχαίου δράματος.

Στη δραματουργία χρησιμοποιείται αυτούσιο ερευνητικό υλικό από πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές, μαρτυρίες και συνεντεύξεις. Ευχαριστούμε τους κους Ίωνα Ξυπολιά και Ηλία Βλάχο για την παροχή υλικού.

Παίζουν:

Αρχαιολόγος: Μαρία Βάρσου

Διόνυσος: Κωστής Γεωργακόπουλος

Ανθρωπολόγος: Δήμητρα Τζάκου

ΚοινοΠοιητές: Αγγελίνα Αλφαντάκη, Δήμητρα Διδασκάλου, Βέρα Κίτνα, Ελπίδα Κομιανού, ΜάιραΜέντη, Ηρώ Μιμούση, Μαριάννα Μπούντη, Μάνος Σπιτάλας, Ειρήνη Χαιρετάκη, EvangelineBry, DimitriFiacre, HyacintheBelin.

Επινόηση /Δραματουργία: Αγγελίνα Αλφαντάκη, Δήμητρα Διδασκάλου, Ελένη Δριβάκου, Βέρα Κίτνα, Ελπίδα Κομιανού, Παρασκευή Κυριακίδου, Μάιρα Μεντή, Ηρώ Μιμούση, Μαριάννα Μπούντη, Μάνος Σπιτάλας, Ειρήνη Χαιρετάκη, Θωμαΐς Χειλά, Evangeline Bry, Dimitri Fiacre, Hyacinthe Belin.

Επιμέλεια: Μαρία Μικεδάκη, Επικ. Καθηγήτρια ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διδάσκουσα Αρχαίου θεάτρου Χριστίνα Ζώνιου, μέλος ΕΕΠ ΤΘΣ, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διδάσκουσα Υποκριτικής Pablo Berzal Cruz, επιστ. συνεργάτης και υπ. Διδάκτορας Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Μαδρίτης,Αρχιτέκτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα