Αρκαδία Οι επαγγελματίες της Αρκαδίας μία δυνατή φωνή

Οι επαγγελματίες της Αρκαδίας μία δυνατή φωνή

0

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 21 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συνάντηση με τους Προέδρους και εκπροσώπους των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Αρκαδίας – ελεύθερους επαγγελματίες,  που σαν στόχο είχε την καταγραφή των απόψεων και προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο καθώς και τον σχεδιασμό δράσεων και ενεργειών ανάπτυξης της Αρκαδίας και της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αφού ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες – σημειώνεται πως ήταν όλοι οι φορείς, από όλη την Αρκαδία, παρόντες – για την ενεργή παρουσία τους, εξήγησε τον σκοπό της συνάντησης.

«Με άξονα τη διαφάνεια, την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα του ασφαλιστικού, φορολογικού, δικαστικού και τραπεζικού συστήματος μπορούμε, σαν μία φωνή να προσπαθήσουμε να αναμορφώσουμε το επιχειρηματικό πλαίσιο. Ένα πλαίσιο που ενθαρρύνει την ειλικρίνεια και μέσα σε αυτό κάθε ένας από εμάς τους επαγγελματίες να μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις πραγματικές του δυνατότητες αναλόγως της οικονομικής τους κατάστασης» τονίζει ο κ. Μπουντρούκας στη διάρκεια της συνάντησης, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας ετοιμάζει έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Αρκαδίας.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους με ιδιαίτερη αναφορά, στο ασφαλιστικό, φορολογικό και της μαύρης – αδήλωτης εργασίας.

Μετά από έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο οι φορείς κατέληξαν μέχρι την επόμενη συνάντηση (περίπου στα μέσα Ιουλίου) να καταγράψουν τις προτάσεις τους για ένα κοινό υπόμνημα το οποίο θα εστιάζει στην πολυπλοκότητα του συστήματος το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις και στην ριζική αναμόρφωση του με καταγεγραμμένες προτάσεις.

Οι διαπιστώσεις προβλήματα όλων των φορέων επικεντρώνονται στα εξής θέματα: Επενδύσεις – ΕΣΠΑ, Φορολογική Πολιτική, Χρηματοδοτήσεις και Αναπτυξιακή Πολιτική, Διαχείριση «κόκκινων» δανείων – κεφαλαιακοί έλεγχοι, Ληξιπρόθεσμες οφειλές – «κόκκινα» δάνεια – επιταγές, Αργό δικαστικό σύστημα (απονομή δικαιοσύνης), Μαύρη – αδήλωτη εργασία, Γραφειοκρατία – Επιχειρηματικό περιβάλλον, Ασφαλιστικό – ΟΑΕΕ, Απασχόληση – Εργασιακά, Χωροταξικός σχεδιασμός κ.α.

«Ας είμαστε η Αρκαδία ένα δημιουργικό και πετυχημένο πείραμα συμπόρευσης και συνένωσης δυνάμεων για όλη την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο τέλος της συνάντησης.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version