Άρθρα Το Σύστημα μας… «αγαπάει»

Το Σύστημα μας… «αγαπάει»

0

Του Μηνά Π.

Πανελλήνιες εξετάσεις προ των πυλών, με το σύστημα να «τρίβει τα χέρια του» για το νέο «αίμα» που θα διαβεί τις πύλες των πανεπιστημίων. Ήδη τους έχει προετοιμάσει από την παιδική ηλικία να είναι ανώριμοι καταναλωτές μιας απαρχαιωμένης παιδείας, όπως έκανε και στους γονείς τους, χωρίς κριτική σκέψη με έπαθλο μια θέση στον Ναό της μάθησης και στην αγκαλιά των κομματικών νεολαίων που είναι κοινό μυστικό ότι λειτουργούν σκιωδώς, σαν γραμματειακή υποστήριξη και ουκ ολίγες φορές με αντάλλαγμα την ψήφο τους για να μοιράζονται τα θέματα των εξετάσεων.
Όποιος θεωρεί ότι το σύστημα είναι ανίκανο απλά είναι μωρός. Θέλει να το έχεις ανάγκη, δεν έχει σημασία ποια κομματική ταμπέλα και τι χρώματα έχει, όλοι πελάτες είναι, το προσωπικό αλλάζει μονάχα, συνήθως ανίκανο ή άβουλο.
Ως επί το πλείστον, ανίκανοι πολιτικοί ή τραμπούκοι του «ένδοξου» παρελθόντος έχουν στα χέρια τους το μέλλον μας και εμείς στην μέση να βιώνουμε έναν πολιτικοκοινωνικό παραλογισμό.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τον αυτοδημιούργητο Κυριάκο Μητσοτάκη, να κάνει περίπατο στις εκλογές και ο ίδιος να εμφανίζει 12 λόγους για να βγει δεύτερος.
Μια Κυβέρνηση που κάνει ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω και εμείς στην μέση.
Μια χώρα που επιβραβεύει το χείριστο, που μαστουρώνει με το Σαρβάιβορ και τα οπίσθια του Πάουερ οφ Λοβ, που ήξερε αλλά δεν μίλαγε για τον βιασμό των παιδιών στη Λέρο, που χειροκρότησε την επίθεση στον Μπουτάρη και σηκώνει το όπλο και σκοτώνει 13χρόνη αθίγγανη.
Είτε αδιαφορείς, είτε συμμετέχεις στην παρωδία για το καλοστημένο θέατρο που βιώνεις καθημερινά στην προσωπική σου ζωή είσαι το ίδιο ένοχος.

Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, μισθοί πείνας, παιδεία μηδέν και όλοι τους μας ταΐζουν χαμένες πατρίδες, επεκτάσεις των εθνικών μας υδάτων και έξοδο από τα μνημόνια.
Για να κλείσω «αισιόδοξα» σας αφήνω να δείτε τους δείκτες ανεργίας για τον μήνα Απρίλιο.
(Η ανεργία το 2013 για την χώρα μας ήταν στο 30% περίπου). Σήμερα;
Στο 20,8%.
Περισσότερες δουλειές με λιγότερα χρήματα.

Παράδεισος

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version