Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑργολίδαΨήφισμα για την προάσπιση της Μακεδονίας απο τον Δήμο Άργους - Μυκηνών

Ψήφισμα για την προάσπιση της Μακεδονίας απο τον Δήμο Άργους – Μυκηνών

Ψήφισμα για την προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας εξέδωσε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, μετά από πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια αποφασίστηκε να κυματίζουν μεσίστιες. Η μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση ψήφισαν αρνητικά στο παραπάνω.

ΚΑΤΑ Ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Νικητόπουλος, Π. Νικολαράκος, Π. Καρούζος, Ι. Γκριτζάνη – Δήμα, Α. Μουζακιώτης, Σ. Τσετσέκος, Ν. Χαρτοφύλλης, Κ. Μανός και Γ. Θεοδοσίου.

Αναλυτικά το ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους-Μυκηνών, κατά την συνεδρίασή του της 14ης  Ιουνίου 2018, εξέδωσε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, μετά από σχετική πρόταση του κ. Δημάρχου, το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος –Σκοπίων, εκφράζοντας την αγωνία της κοινωνίας για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια δηλώνει απερίφραστα την άρνηση του στην πλαστογράφηση της ιστορίας μας.

α) Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να αποσύρει την απαράδεκτη συμφωνία με το Κράτος των Σκοπίων. Καλούμε  όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να σεβαστούν την ιστορία μας και την βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλη την Υφήλιο.

Το όνομα Μακεδονία δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ως συνθετικό, ούτε ως παράγωγο στο όνομα της γείτονος Χώρας.

β) Από σήμερα οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια του Δήμου Άργους – Μυκηνών θα κυματίζουν μεσίστιες έως την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης.

Η Κοινωνία μας μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, ουδέποτε όμως απώλεσε την αξιοπρέπεια της, την εθνική της υπερηφάνεια και την φιλοπατρία της.

ΥΠΕΡ Ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κ. Μπέγκος, Ν. Γκαβούνος, Π. Σκούφης, Π. Παπαϊωάννου, Β. Τάγκαλης, Π. Διολίτσης, Π. Μαρλαγκούτσος, Ι. Νώτης, Ν. Δελής, Α. Κουκουβές, Τ. Μποζιονέλος, Β. Τζαβέλλας, Π. Δούρος, Δ. Κρίγγος, Θ. Οικονόμου, Χ. Πετσέλης, Ν. Καννέλος, Α. Μπαντανάς, Η. Χατζηγεωργίου και Δ. Τσίμπος.

ΚΑΤΑ Ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Νικητόπουλος, Π. Νικολαράκος, Π. Καρούζος, Ι. Γκριτζάνη – Δήμα, Α. Μουζακιώτης, Σ. Τσετσέκος, Ν. Χαρτοφύλλης, Κ. Μανός και Γ. Θεοδοσίου.

ΑΠΟΝΤΕΣ ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Π. Σχοινοχωρίτης, Δ. Κατσένης, Α. Μπόμπου – Δανούση, Δ. Τσίρος, Δ. Νταβίλης, Π. Ριμπάς, Π. Μουσταϊρας, Γ. Μποζιονέλος, Γ. Σαρρής, Α. Σταμέλου και Δ. Κονοπίσης.

Αφού συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα υπογράφεται ως ακολούθως:

                                          Ο Δήμαρχος           Ο Πρόεδρος                           Τα Μέλη

Δ.Καμπόσος               Κ.Μπέγκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα