ΑργολίδαΠοτέ δεν είναι αργά...

Ποτέ δεν είναι αργά…

Τελετή λήξης μαθημάτων στο Σ.Δ.Ε. Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου πραγματοποίησε την τελετή λήξης των μαθημάτων για την σχολική χρονιά 2017 – 2018 στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου Κρανιδίου.
Μια γιορτή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την λειτουργία του ΣΔΕ στο Κρανίδι.
Μια γιορτή που αφιερώνεται κυρίως στους απόφοιτους του Β’ κύκλου μάθησης του ΣΔΕ, οι οποίοι αποκτούν το απολυτήριο γυμνασίου μετά από την παρακολούθηση δυο κύκλων μάθησης, δυο σχολικών ετών στο ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου.
Μια γιορτή χαράς και δημιουργίας που έδωσε την δυνατότητα σε ενήλικα άτομα να κοινωνικοποιηθούν ξανά σε νέο εκπαιδευτικό φιλικό περιβάλλον και να αισθανθούν την αξία της μάθηση και της δημιουργικής εκπαιδευτικής αναζήτηση, να κατανοήσουν τα θετικά αποτελέσματα της δια βίου μάθησης στην ζωή μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δημητρίου Σίδερη ο οποίος παρουσίασε στην σύντομη τοποθέτηση του: πως αντιμετωπίζονται σήμερα οι μαθησιακές δυσκολίες και τι ίσχυε στα προηγούμενα χρόνια. Μια σύντομη ιστορική αναφορά με πολλά μηνύματα, για την αξία της δια βίου μάθησης και για την αξία της δεύτερης ευκαιρίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην συνέχεια ο καθηγητής κ. Τάσος Λάμπρου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, ότι ο διευθυντής του ΣΔΕ Ναυπλίου αλλά και του παραρτήματος Κρανιδίου με δικιά του επιθυμία μετά από έντεκα συνεχή χρόνια στην θέση αυτή δεν θα συνεχίσει να προσφέρει της υπηρεσίες του από την συγκεκριμένη θέση ευθύνης που του είχε ανατεθεί.
Έτσι οι καθηγητές του ΣΔΕ – Παράρτημα Κρανιδίου του πρόσφεραν τιμητικά δυο αναμνηστικά δώρα, τα δυο βιβλία του συγγραφέα κ. Μιχάλη Μπουναρτζίδη. Δυο βιβλία από την Ερμιονίδα προς τον πρόεδρο του συλλόγου συγγραφέων και λογοτεχνών Αργολίδας και διευθυντή μας κ. Γεώργιο Κόνδη.
Έτσι ξεκίνησε μια συνεργασία με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους μας στο μέλλον.
Ακολούθησε η παρουσίαση των εργασιών οι οποίες ήταν αποτέλεσμα μιας συνολικής συνεργασίας εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου.

Οι τίτλοι των δυο εργασιών ήταν οι εξής:
Ανανεώσιμες πήγες ενέργειας και ανακύκλωση
Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η τοπική μας παραγωγική οικονομία (γαστρονομία – τοπικά αγροτικά προϊόντα)

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή ο οποίος τόνισε «ότι τόσο ο Δήμος Κρανιδίου, όσο και ο Δήμος Ερμιονίδας με κάθε τρόπο και μέσο στήριξαν και θα στηρίξουν και στο μέλλον το ΣΔΕ – Παράρτημα Κρανιδίου.

Στα συνεχή έντεκα χρόνια πρόσφεραν ότι ήταν δυνατό γα να λειτουργήσει η παραπάνω εκπαιδευτική δομή για να μπορέσει αυτή, με την σειρά της να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να ευαισθητοποιήσει με κάθε τρόπο τους ενήλικους – πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους το ΣΔΕ – Παράρτημα Κρανιδίου, επίσης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους να έχουν συνεργασία με τον Δήμο για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών εργασιών και οπουδήποτε άλλο θέμα προκύψει».

Τέλος ο διευθυντής κ. Γεώργιος Κόνδης ευχαρίστησε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς με όσο τον δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, ευχαρίστησε τους καλεσμένους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΣΔΕ – Παράρτημα Κρανιδίου, τον Δήμαρχο Κ. Δημήτρη Σφυρή, τον Διευθυντή της πρωτοβάθμιας κ. Δημήτρη Σίδερη, τον ΔΣ κ. Ιωάννη Δημαράκη, τους συναδέλφους καθηγητές, τους εκπαιδευόμενους με τις οικογένειες τους και τους φίλους τους, πολίτες της Ερμιονίδας και τους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Στην συνέχεια ακολούθησε η απονομή των απολυτηρίων για τους μαθητές του Β’ κύκλου μάθησης και η απονομή της προόδου προαγωγής για τους μαθητές του Α’ κύκλου μάθησης.
Κλείνοντας οι καθηγητές του ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη στον διευθυντή τους κ. Γ. Κόνδη, ένα μικρό βίντεο αποχωρισμού τόσο της σχολικής χρονιάς όσο και του αποχωρισμού του διευθυντή τους κ. Γεώργιο Κόνδη.

Ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι σε όλους και έδωσαν την υπόσχεση ότι το ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου και στην νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει την λειτουργία του με ένα στόχο: να ευαισθητοποιήσει τους ενδιαφερόμενους νέους ενήλικους μαθητές να ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι δια βίου μάθησης, έτσι να κερδίσουν το απολυτήριο τίτλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης , απαραίτητο τυπικό προσόν σε κάθε πρώτο βήμα της επαγγελματικής κατάρτισης.

 

Αγαπητοί καθηγητές και συνεκπαιδευόμενοι,
κυρίες και κύριοι,

θα ήθελα να πω δύο λόγια. Εκ μέρους των εκπαιδευομένων που συμμετείχαμε στο Β’ κύκλο καταρχάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κυρίους Γιώργο Κόνδη, Τάσο Λάμπρου και το Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Δημήτρη Σφυρή για το μεγάλο αγώνα που κατέβαλλαν ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου και να δοθεί και σε εμάς μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μας, να πάρουμε το πολυπόθητο απολυτήριο Γυμνασίου που θα μας χρειαστεί στη μετέπειτα πορεία μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές μας για την υπομονή και την επιμονή τους ώστε να μας μεταδώσουν όσες περισσότερες γνώσεις μπορούσαν. Αυτές τις δύο χρονιές που είμασταν κοντά σας εφοδιαστήκαμε με πολλές καινοτόμες ιδέες και γνώσεις που θα μας φανούν χρήσιμες στη ζωή μας. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες για όσα καταφέρατε να μας μάθετε. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, να είστε καλά και να έχετε δύναμη και υγεία για την επόμενη χρονιά. Το έργο σας είναι πολύτιμο. Καλή συνέχεια.

Ντίνα – Μαρία – Μάνος- Μάκης
Το κείμενο το διάβασε στην τελετή λήξης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου η απόφοιτη μαθήτρια κ. Μαρία Δορμπάρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα