Home Κορινθία Β.Νανόπουλος: Ο Δήμος Κορινθίων τύχη έχει! Πολιτική προστασία δεν έχει…

Β.Νανόπουλος: Ο Δήμος Κορινθίων τύχη έχει! Πολιτική προστασία δεν έχει…

0

Μετά τον όλεθρο και την οδύνη που προκάλεσαν οι πρόσφατες φονικές πυρκαγιές, και μετά τη λήξη του Εθνικού πένθους, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» και της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, μίλησε για την ανάγκη σχεδιασμού και συγκρότησης, αλλά κυρίως κοινοποίησης ενός ολοκληρωμένου πλαισίου Πολιτικής Προστασίας για το Δήμο Κορινθίων ο οποίος επίσης επλήγη από πολλά πύρινα μέτωπα που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο Δήμος Κορινθίων τύχη έχει. Πολιτική Προστασία δεν έχει». Ως παράδειγμα ανέφερε τη φωτιά του Κατακαλίου όπου η έγκαιρη παρέμβαση των πολιτών και των εθελοντικών ομάδων ήταν εκείνη που οδήγησε στη γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση. Αν η φωτιά εκδηλωνόταν σε δασική έκταση τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα καθώς δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων. Η έλλειψη κοινής γνώσης για το όποιο σχέδιο αντιμετώπισης και κυρίως η μη εκτέλεση ασκήσεων ετοιμότητας αποτελούν αποφασιστικούς παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες καταστροφές και στο Δήμο Κορινθίων.
Δεν αρκεί απλώς να λέμε ότι υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο ψηφισμένο. Οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν, να ξέρουν που θα πάνε σε ανάλογη περίσταση και ποιοι ακριβώς θα κάνουν τι τη στιγμή που θα χρειαστεί.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version