Home Περιφέρεια Πέτα στα Όνειρά σου

Πέτα στα Όνειρά σου

0

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο ιδιαίτερους τραγουδιστές της νέας γενιάς, ερµηνεύει µε ευαισθησία και δύναµη τα εµβληµατικά τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι ανά την Ελλάδα. Επόµενος σταθµός της περιοδείας η όµορφη Βάθεια Μάνης, µε µία ξεχωριστή συναυλία την Δευτέρα 13 Αυγούστου (21:00) στη γιορτή των Πύργων Μνηµείων.

Για 10η συνεχή χρονιά το Πολιτιστικό – Πνευµατικό Κέντρο Λακωνικής Μάνης και η Αθηνά Σιούτη – Κουτσουβέλη διοργανώνουν τη γιορτή των Πύργων Μνηµείων και προσκαλούν τον Θοδωρή Βουτσικάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου να ζωντανέψουν τη Βάθεια, Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς, µέσα στο φυσικό σκηνικό των ιστορικών πύργων της Μάνης.

Η εκδήλωση πραγµατοποιείται στη µνήµη της Κασσιανής Αννίτας Κουτσουβέλη, ποιήτριας και ηθοποιού που καταγόταν από το χωριό Μουντανίστικα και ήταν αυτή που εµπνεύστηκε τον εορτασµό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου το 2009. Άφησε µια πλούσια παρακαταθήκη ποιηµάτων, κειµένων και ιδεών, µε διαχρονικά λυρικά και ανθρωπιστικά στοιχεία, από τα οποία οι διοργανωτές αντλούν κάθε χρόνο δύναµη και διάθεση για να συνεχίσουν το όραµά της.

Ο πολλά υποσχόµενος νεαρός ερµηνευτής που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στο µιούζικαλ «Ερωτόκριτος», την µεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την προηγούµενη χρονιά, ξεκινά την πρώτη προσωπική του περιοδεία, έχοντας στις αποσκευές του αγαπηµένα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου.

Η γνωστή στιχουργός ανθολόγησε ένα πρόγραµµα µε τραγούδια-σταθµούς από τη δεκαετία του 1980 µέχρι σήµερα, σε µουσική Μίκη Θεοδωράκη, Σταµάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεµπούτσικα, Νίκου Αντύπα κ.α., µαζί µε κάποια ακυκλοφόρητα από την επερχόµενη δισκογραφική συνεργασία τους µε τον βραβευµένο Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani (Όσκαρ Μουσικής για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία»). Το τραγούδι «Πέτα στα όνειρά σου» από τον πολυαναµενόµενο δίσκο, δίνει τον τίτλο και το γενικό σύνθηµα της φετινής συναυλιακής εξόρµησης του Θοδωρή Βουτσικάκη, κάνοντας τα όνειρά µας να πετάξουν όσο πιο ψηλά θέλουµε!

Τον Θοδωρή  Βουτσικάκη  συνοδεύει  επί σκηνής 4µελής ορχήστρα.  Στη  συναυλία  στη Βάθεια θα  προβληθεί πρωτότυπο οπτικό υλικό σχεδιασµένο από τους Fly Theatre.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version