Δημήτρης Κωστούρος: Ώρα να αξιοποιήσουμε το κτίριο του Τελωνείου

0

Το πανέμορφο διατηρητέο κτίσμα, το παλιό τελωνείο του Ναυπλίου που ανήκει στο Υπ.Πολιτισμού, ζήτησε την παραχώρηση του στον Δήμο ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, ώστε να αξιοποιηθεί ως γραφείο Τουρισμού και πληροφοριών.

Το κτίριο, έργο του αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη, χτίστηκε περίπου το 1830 για χρήση ως τελωνείο. Έχει ορθογώνια κάτοψη, με ισόγειο επιφάνειας 376 τετραγωνικά μέτρα και πατάρι. Έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης, και ανήκει στο χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό τμήμα της πόλης του Ναυπλίου. Ως τελωνείο λειτούργησε μέχρι το 1999.

Διαβάστε το ακόλουθο κείμενο που ανήρτησε στο facebook ο κ. Κωστούρος:

«Το κτίριο του Τελωνείου είναι ένας χώρος που θα μπορούσε να έχει αυτή τη χρήση.
Το κτίριο ανήκει στο Υπ. Οικονομικών και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ή οποία το έχει παραχωρήσει στο Υπ. Πολιτισμού.
Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας αποστείλαμε ένα έγγραφο προς την ΕΤ.Α.Δ. με το οποίο ζητούμε την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο Ναυπλιέων με τη δυνατότητα στέγασης γραφείου Τουρισμού και πληροφοριών αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Το έγγραφο υπογράφηκε και από την Υπ. Πολιτισμού. Αναμένουμε για θετική εξέλιξη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here