Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑργολίδαΤην Κυριακή το μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών του Ναυπλίου

Την Κυριακή το μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών του Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα τιμήσει και φέτος τους Ευεργέτες – Δωρητές του, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Οι Ευεργέτες – Δωρητές του Ναυπλίου με αλφαβητική σειρά είναι:

Χάρολντ Μακ. Γκάσκιν, Άννα και Ιωάννης Ιατρού, Νικόλαος και Ευγενία Ιατρού, Τάκης Ιωάν. Καράπαυλος, Βασίλειος και Καίτη Κοντολέων, Δημήτριος Μανουσάκης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Μαρία Κων. Ράδου, Αναστάσιος Σταματιάδης, Ιωάννης και Ουρανία Σκούμπη.

Επιθυμία όλων των δημοτών είναι να αποδίδεται κάθε χρόνο,η οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ως όραμα την πρόοδο του τόπου τους και να μείνουν αθάνατοι στη μνήμη των Ναυπλιωτών μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Η ενέργειά τους δε, αυτή, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Χωρίς τη μεγαλοψυχία και  τη γενναιοδωρία τους, η πόλη του Ναυπλίου, δεν θα είχε το κτίριο του Πανεπιστημίου, το Γηροκομείο, το 2ο παιδικό σταθμό, το κτίριο που στεγάζει σήμερα το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και τόσα άλλα.

Στις προτεραιότητες του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου έχουν τεθεί όλες οι διαδικασίες αξιοποίησης των κληροδοτημάτων, που έχουν διατεθεί στο Δήμο για κοινωνικούς σκοπούς, για την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα για να διευρύνουν το πνεύμα και την σκέψη των παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα