ΑργολίδαΣτον Ελληνισμό της Βαυαρίας στο Όττομπρουν αντιπροσωπεία από το Ναύπλιο

Στον Ελληνισμό της Βαυαρίας στο Όττομπρουν αντιπροσωπεία από το Ναύπλιο

Μία τριμελής επιτροπή με επικεφαλής την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ κα. Νάντια Αναστασίου, το δημοτικό σύμβουλο κο Παναγιώτη Λένζτο και τον υπάλληλο του γραφείου Τύπου και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Ναυπλιέων Άκη Ντάνο, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο Όττομπρουν και στο Μόναχο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης εξετάστηκαν τρόποι καθορισμού και προγραμματισμού επισκέψεων και εκδηλώσεων μεταξύ των δύο αδελφών δήμων, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, την διεύρυνση του τουριστικού τόξου και την ανάδειξη των ελληνικών κοινοτήτων και της εκεί ορθόδοξης εκκλησίας ως μοχλούς σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Οι Ναυπλιείς δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο του Όττομπρουν Τόμας Λόντερερ, τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, τον πρόεδρο του Ποντιακού συλλόγου Μονάχου κο Ηλία Καρακασίδη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Χάαρ (κοντά στο Όττομπρουν) και υπεύθυνο εκπαίδευσης του 2ου Γυμνασίου Μονάχου (180 έλληνες μαθητές) Απόστολο Κότση και μέλη των ελληνικών συλλόγων. Ενθαρρυντική ήταν η αποδοχή της επιτροπής και του ρόλου της από τους Έλληνες της διασποράς, που όταν πληροφορήθηκαν την άφιξή της έσπευσαν να την υποδεχτούν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν επίσης επαφές με τοπική ελληνική θεατρική ομάδα υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου κας Ηρώ Κοστράκη, που προετοιμάζεται να ανεβάσει τις «Θεσμοφοριάζουσες» καθώς και με παιδική ελληνική χορωδία η οποία τραγούδησε στους Ναυπλιείες επισκέπτες τον «ένα το χελιδόνι» του Οδυσσέα Ελύτη υπό την διεύθυνση της μονωδού Μαρίας Κρινίτη. Εντυπωσιασμένοι έμειναν από την συλλογή του Μουσείου «΄Οθωνος» στο Όττομπρουν το οποίο βασίζεται σε μια προσωπική συλλογή αντικειμένων του βαυαρικής καταγωγής πρώτου Έλληνα βασιλιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα