Τα Xρόνια της Mόδας στo ΦΟΥΓΑΡΟ

0

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος επισκεπτών έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης TSEKLENIS. Τα Xρόνια της Mόδας στo ΦΟΥΓΑΡΟ, στο Ναύπλιο, σε συνδιοργάνωση με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου 2018, εστιάζει στο έργο του «παγκόσμιου» Έλληνα σχεδιαστή μέσα από συλλογές ρούχων και υφασμάτων του από το 1965 – όταν λανσάρει την πρώτη του συλλογή – έως το 1991 – όταν αποχωρεί οριστικά από τον κόσμο της μόδας. Τα εκθέματα προέρχονται από δύο μεγάλες δωρεές του Γιάννη Τσεκλένη προς το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

Η επιθυμία της Ιωάννας Παπαντωνίου, να αξιοποιήσει το πολύτιμο υλικό της δωρεάς, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα όταν συμφώνησε με τη Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου να φιλοξενηθεί η συγκεκριμένη έκθεση στο ΦΟΥΓΑΡΟ, και να αναλάβουν από κοινού τη γενική εποπτεία.

Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα των συλλογών του Γιάννη Τσεκλένη, φωτογραφίες, ντοκουμέντα της εποχής, ταινίες και σπάνιο εποπτικό υλικό από το αρχείο του σχεδιαστή. Επιπλέον, συνοδεύεται από ειδική έκδοση από το ΦΟΥΓΑΡΟ και τις εκδόσεις Καστανιώτη, πρωτότυπα σχέδια & αξεσουάρ με την υπογραφή του Γιάννη Τσεκλένη, ενώ έχουν σχεδιαστεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες από τα Εκπαιδευτικά Κύτταρα του Φουγάρου.

Ώρες λειτουργίας
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 11πμ-2.30μμ & 5.30-10μμ | Κυριακή 11-8μμ

και κατόπιν συνεννόησης για ομάδες και σχολεία

Γενική είσοδος 2€: Για την ενίσχυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here