Home Αρκαδία Νίκος Τσιαμούλος: «Ισχύει ότι μπορεί να κλείσει το Βοσυνιώτειο;»

Νίκος Τσιαμούλος: «Ισχύει ότι μπορεί να κλείσει το Βοσυνιώτειο;»

0

Τους σοβαρούς κινδύνους για ενδεχόμενο κλείσιμο, της ΚΕΔΗΤ μετά και από την απόρριψη της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και του Βοσυνιωτείου Ιδρύματος καθώς και την απόρριψη της απόφασης της κανονιστικής του Λεβιδίου, ανέδειξε μέσα από παρεμβάσεις του, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης της Δευτέρας (22/10/2018). Επιπλέον, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη Δημοτική Αρχή σε μία σειρά από άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση, κατόπιν ερωτήσεων του.

«Να ζητήσει συγνώμη ο Δήμαρχος για την ΚΕΔΗΤ»

Για σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση πορίσματος του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την ΚΕΔΗΤ μίλησε ο Νίκος Τσιαμούλος. «Δεν ξέρω με ποια κέντρα έχετε συνεννοηθεί και καθυστερεί το πόρισμα» είπε χαρακτηριστικά προς τον Δήμαρχο, λέγοντας του επίσης ότι «είναι επιλογή σας να μην κάνετε απολύτως τίποτα για την ΚΕΔΗΤ». Δεν δίστασε να μιλήσει δε και για κάλυψη από την κυβέρνηση, όσον αφορά την καθυστέρηση έκδοσης του πορίσματος.

Σε άλλη τοποθέτησή του, ζήτησε από τον Δήμαρχο να πει μία συγνώμη για όσα έχουν συμβεί στην συγκεκριμένη επιχείρηση, που έχει εκθέσει την πόλη στο πανελλήνιο με αυτό το σκάνδαλο και να πει την αλήθεια. «Την ΚΕΔΗΤ θα τη χρεωθεί ο κ. Παυλής. Εγώ δεν βάζω νερό στο κρασί μου»!

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Δήμαρχος δεν έχει πρόβλημα να κλείσει η ΚΕΔΗΤ» τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» την επόμενη μέρα στη δημοτική ραδιοφωνία. Για να προσθέσει ότι «η Δημοτική Αρχή έχει ξεπεράσει σε”κωλοτούμπες” και την κυβέρνηση».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ακύρωση του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά και εξέφρασε την επιφύλαξή του αν η επιτροπή που πρότεινε η παράταξη του κ. Σμυρνιώτη, θα έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αν και υπογράμμισε ότι δεν είναι άσχημη πρόταση. Όσο για την τοποθέτηση του ανεξάρτητου πλέον Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Βόσνου, είπε: «Τι έκανε ο κ. Βόσνος όσο ήταν μαζί σας; Τώρα γιατί μας κουνάει το δάχτυλο;»

«Ισχύει ότι μπορεί να κλείσει το Βοσυνιώτειο;»

Για τις οφειλές που υπάρχουν στο Βοσυνιώτειο, ο Νίκος Τσιαμούλος ανάφερε ότι «ο Κος Σαμαρτζής κάλεσε τους εργαζομένους του Βοσυνιωτείου που είναι περισσότερους μήνες απλήρωτοι από την ΚΕΔΗΤ και κατόπιν πληροφοριών τους ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από τον Δήμο μετά από απόφαση του Δημάρχου και ότι αν δεν χρηματοδοτήσει ο κ. Τατούλης, τότε κλείνει το Βοσυνιώτειο. Τι ισχύει από αυτό;» Για άλλη μία φορά, οι απαντήσεις του Δημάρχου δεν αφορούσαν την ουσία του ερωτήματος, αλλά ήταν γενικόλογες και αόριστες.

«Τι έχετε απαντήσει για την κανονιστική του Λεβιδίου;»

Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα το οποίο ανάδειξε ο Νίκος Τσιαμούλος αφορούσε την κανονιστική για την πλατεία Λεβιδίου. Συγκεκριμένα, είπε προς τον Δήμαρχο:

«Η κανονιστική του Λεβιδίου σας λέγαμε ότι θα απορριφθεί, έχουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  που ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις. Να με ενημερώσετε αν έχετε απαντήσει και τι; Πολλές φορές οι εμμονές σας και ο εγωισμός σας Κ.Δήμαρχε, έχει οδηγήσει τη λειτουργία του Δήμου σε αδιέξοδα ή μάλλον συμβαίνει το εξής: προεξοφλείτε προεκλογικά γραμμάτια προς όφελος των λίγων ή έχετε κάνει συμφωνίες ή το χειρότερο, δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει γύρω σας και τι κακό κάνετε στον τόπο;».

Επιπλέον, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για ανεπάρκεια, ανικανότητα και επέρριψε ευθύνες για το μπάχαλο που επικρατεί σε αυτό το θέμα με τη μη επιβολή κανόνων.  «Για το θέμα αυτό η παράταξή μας δικαιώθηκε διότι τα είχαμε επισημάνει όλα αυτά που ακολούθησαν από πολύ νωρίς, σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» είπε τονίζοντας ότι: «εμείς ως παράταξη στο συγκεκριμένο θέμα ψηφίσαμε “παρών” επιχειρηματολογώντας όπως πάντα και ζητήσαμε αναβολή για να μην έχουμε αυτή την εξέλιξη που έχουμε σήμερα. Όλοι μας οι αιρετοί από την θέση που ο καθένας εκπροσωπεί κατά εντολή του κόσμου, έχουμε υποχρέωση να καθόμαστε εδώ , να συζητάμε, να προτείνουμε και να ψηφίζουμε το σωστό, όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνεται ο καθένας τη σοβαρότητα των θεμάτων. Κοινός σκοπός και στόχος είναι το συμφέρον των Δημοτών και του Δήμου και ας μην είμαστε αρεστοί κάποιες φορές. Δεν είναι σωστό συνάδερφοι της αντιπολίτευσης αλλά και ολόκληρες παρατάξεις σε τόσο σπουδαία θέματα να φεύγουν για να μην τοποθετηθούν και στενοχωρήσουν ψηφοφόρους τους. Ο λαός μας ψήφισε για είμαστε εδώ και να αντιμετωπίζουμε κυρίως τις δυσκολίες, όχι να φεύγουμε “τρέχοντας με την ουρά στα σκέλια”. Λυπάμαι για τον τρόπο που κινούνται συνάδερφοι, εκφράζοντας έτσι τις παλιές και ξεθωριασμένες πρακτικές.

«Γιατί καθυστερεί η επέκταση του σχεδίου πόλης στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη;»

Απαντήσεις ζήτησε ο Νίκος Τσιαμούλος και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της επέκτασης του σχεδίου πόλης στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη. Για μία ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή απάντησε με γενικότητες, ρίχνοντας την ευθύνη σε άλλους ως συνήθως.

«Παλαιοκομματική η τακτική της Δημοτικής Αρχής»

Για παλαιοκομματική τακτική κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ο Νίκος Τσιαμούλος, λέγοντας ότι επιλέγει να καθυστερεί κάποια έργα, κρατώντας παράνομα την ΣΑΤΑ των κοινοτήτων. Επί της ουσίας κινείται με όρους διχαστικούς και παλαιοκομματικούς, θέλοντας να φτάσουμε στην προεκλογική περίοδο και να θελήσει να δείξει «έργο» λίγο πριν τις εκλογές του 2019. Ακόμα κάποιοι πιστεύουν μετά από όσα ζούμε ότι ο κόσμος έχει κοντή μνήμη. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους συνδημότες μας ότι έχουν πάντοτε σωστή κρίση, νου και ότι δε μπορεί κανείς πια να τους κοροϊδεύει.

«Όχι χρήματα των ΑΠΕ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις»

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε την αδελφοποίηση του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Πρέβεζας. Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι δεν διαφωνεί με την αδελφοποίηση, αλλά καταψήφισε την εισήγηση που προέβλεπε μεταφορά χρημάτων από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για αυτή την πολιτιστική εκδήλωση, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοιες επιλογές. Τα χρήματα των ΑΠΕ έρχονται και πιστώνονται για συγκεκριμένους σκοπούς στις συγκεκριμένες κοινότητες που μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει τίποτα. Λυπάμαι για αυτήν την εξέλιξη, περάσατε όλα τα επιτρεπτά όρια. Κρίμα για τους συνδημότες μας στα χωριά μας.

Τέλος, «παρών» ψήφισε ο Νίκος Τσιαμούλος σε θέματα που αφορούσαν εγκρίσεις πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής γενικών παρεχόμενων υπηρεσιών(αφορούσαν την αποκομιδή των απορριμμάτων με απευθείας αναθέσεις).

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version