Πάνω από εκατόν πενήντα εκδότες εφημερίδων και περιοδικών όλης της χώρας έδωσαν το παρόν στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου με τίτλο «Οι προκλήσεις και το μέλλον του Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου», που ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Αμαλία», στο Ναύπλιο.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Γεν. Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ Πέννυ Καλύβα, η οποία ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν σε μια ακόμα πρόσκληση, η οποία είναι απόρροια της στενής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι τρεις Ενώσεις, οι οποίες έχουν στο δυναμικό τους 400 περίπου έντυπα σε όλη τη χώρα.
Την κήρυξη του Συνεδρίου έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι Περιφερειακός τύπος και Περιφερειακή διακυβέρνηση μπορούν να δημιουργήσουν τη γέφυρα ανάμεσα στους δύο κόσμους. Υπογράμμισε δε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης ότι οι τράπεζες χάρισαν διακόσια εκατομμύρια δάνεια σε εφημερίδες της Αθήνας, την ίδια ώρα που η μη εφαρμογή της νομοθεσίας για τα εκδοτικά συγκροτήματα οδηγεί τον περιφερειακό τύπο στον απόλυτο μαρασμό.
Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης και εκ μέρους των κομμάτων οι Γιάννης Ανδριανός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Γεώργιος Πινάτσης από το ΚΚΕ.
Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζουν με σημαντικά θέματα γύρω από τον έντυπο τύπο στη σύγχρονη εποχή, τις νέες εξελίξεις στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις νέες προκλήσεις στο χώρο της επικοινωνίας, τα fake news, τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά και τις ευρωπαϊκές πρακτικές για την ενίσχυση του τύπου.




