ΑργολίδαΞεκίνησε το 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ στο Βουλευτικό

Ξεκίνησε το 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ στο Βουλευτικό

To «Ναύπλιο – Αrtiva» 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ» που διοργανώνει η Artiva Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ έκανε έναρξη χθες την Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Το φεστιβάλ όπως και πέρσι έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα ενώ διατηρεί και την ελεύθερη συμμετοχή όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια. Φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία, να αναδείξει το έργο των διευθυντών χορωδιών και των χορωδών αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από το χορωδιακή τέχνη.

Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το Βουλευτικό υπήρξε η 1η Βουλή του ελεύθερου Ελληνικού κράτους.Εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση έχει και αυτή της γνωριμίας των επισκεπτών με την πόλη του Ναυπλίου (μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας) με σημαντική σύγχρονη ιστορία (1η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους) αλλά και τις Αργολίδας γενικότερα με τα παγκοσμίου φήμης αρχαία ιστορικά μνημεία (Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Τίρυνθα).

Στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος είκοσι (20) χορωδιακά σχήματα και καλλιτεχνικός διευθυντής είναι φυσικά ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης. Στα τέσσερα χρόνια διεξαγωγής του, έχουν λάβει μέρος 125 χορωδιακά σύνολα από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό και περισσότεροι από 6000 χορωδοί και επισκέπτες έχουν επισκεφθεί τις ημέρες του Φεστιβάλ, την πόλη του Ναυπλίου.

Στην έναρξη του «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2018» με καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμφανίστηκαν, η Δημοτική Χορωδία Μεγαρέων, η Πολυφωνική Χορωδία Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Άσσου “Η ΡΕΑ” , η Χορωδία Δήμου Επιδαύρου, η Νεανική – Γυναικεία Χορωδία Τρίπολης “La Vita” και το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου. Την εναρκτήρια εκδήλωση παρακολούθησαν, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Γιώργος Γαβρήλος, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας και πολύς κόσμος που απόλαυσε το υψηλό επίπεδο των χορωδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα