ΑργολίδαΣπούδασε Μελισσοκομία στο Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου

Σπούδασε Μελισσοκομία στο Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου

Η ειδικότητα της Μελισσοκομίας στα εργαστήρια του εκπαιδευτή μας κ. Ρεκούμη

Η Μελισσοκομία είναι τέχνη κι επιστήμη ταυτόχρονα, απαιτεί μεγάλη επένδυση στη γνώση, διότι εκμεταλλεύεται μη εξημερωθέντες οργανισμούς του ζωικού βασιλείου (έντομα) με ιδιαίτερη συμπεριφορά και απαιτήσεις. Αξιοποιεί πληθώρα θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, όπως η βιολογία της μέλισσας και του μελισσιού, μελισσοκομικός εξοπλισμός κι εγκατάσταση του μελισσοκομείου, εχθροί και ασθένειες μελισσών, μελισσοκομικοί χειρισμοί και άλλα.

Όσοι δε, θα σπουδάσουν τη μελισσοκομία, οι ερασιτέχνες ξεκινούν την μελισσοκομία με ελάχιστες εμπειρικές γνώσεις και επιμένουν να συνεχίζουν μόνο με αυτές. Ταλαιπωρούν για μερικά χρόνια τους εαυτούς τους, τα λίγα μελίσσια τους και κάποιον φίλο τους μελισσοκόμο, ζητώντας συνεχώς βοήθεια με αβέβαιο αποτέλεσμα. Για τη θεωρητική και την τεχνική κατάρτιση είναι απολύτως αναγκαία η παρακολούθηση οργανωμένων μαθημάτων κι η μελέτη πλούσιας βιβλιογραφίας.
Ο διπλωματούχος Ι.Ε.Κ. της ειδικότητας «Τεχνικός Μελισσοκομίας» θα πιστοποιήσει τις γνώσεις του, έπειτα από επιτυχή θεωρητική και πρακτική δοκιμασία στο παραπάνω αντικείμενο.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τους φωτογράφους του ΔΙΕΚ Ναυπλίου. Η ειδικότητα της Φωτογραφίας, άοκνος αρωγός, εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας καταγραφή εικόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα