Home Αργολίδα Τάσος Λάμπρου: Ο κ. Σφυρής γνώριζε και απέκρυπτε ότι θα συνεχιστεί η...

Τάσος Λάμπρου: Ο κ. Σφυρής γνώριζε και απέκρυπτε ότι θα συνεχιστεί η φιλοξενία προσφύγων

Η στάση του κ. Σφυρή στην έλευση των προσφύγων στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας» και τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν

0

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
με αφορμή την πρόσφατη έλευση και φιλοξενία 450 προσφύγων στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έκανα σχετική ανάρτηση στο Facebook και τόνισα την απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ερμιονίδας στην διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ, απαντώντας σε έγγραφο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι στην Ερμιονίδα δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, διότι δεν υφίστανται κοινόχρηστοι Δημοτικοί χώροι, ούτε ιδιωτικοί χώροι κατοικιών για φιλοξενία προσφύγων, αλλά ούτε υπάρχουν υποδομές και μέσα, όπως στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, Εφαρμογή Υγειονομικού Προγράμματος, Σχολικές Υποδομές, στελέχωση Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών.
Για τους παραπάνω λόγους τόσο ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής, ο οποίος έκανε την σχετική εισήγηση, όσο και οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοί πήραμε την παραπάνω απόφαση ομόφωνα.
Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου έκπληκτος, ενημερώθηκα για την έλευση και φιλοξενία 450 προσφύγων στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας».
Ο κ. Σφυρής, θέλοντας κατά την προσφιλή του συνήθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διώξει τις ευθύνες από πάνω του και να τις μεταφέρει αλλού, με ανάρτησή του στο Facebook, κατηγορεί τους πάντες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ερμιονίδα, μεταξύ αυτών και εμένα που ανέδειξα το θέμα.
Ισχυρίζεται για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ότι δεν ήξερε τίποτα για την έλευση των προσφύγων στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας», κάτι το οποίο δεν ισχύει.
Διερευνώντας το θέμα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αλληλογραφία της ιδιοκτήτριας του Ξενοδοχείου «Γαλαξίας» με τον Κ. Σφυρή από τις 26 Μαΐου 2016 και αφού είχαν φύγει οι πρώτοι πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στον εν λόγω Ξενοδοχείο.
Με δύο έγγραφα λοιπόν το Ξενοδοχείο «Γαλαξίας» ενημερώνει τον κ. Σφυρή ότι θα συνεχίσει να φιλοξενεί πρόσφυγες, έχοντας κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για δύο διαγωνισμούς φιλοξενίας προσφύγων.

Βλέπε τα δύο επίμαχα έγγραφα, με αριθμούς πρωτοκόλλου 4458 και 4459 της 26ης Μαΐου 2016:

 

 

 

 

 

 

Τα παραπάνω έγγραφα ουδέποτε παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Σφυρή ή οπουδήποτε αλλού.
Τα απέκρυπτε επί δύο χρόνια και ξαφνικά… μας ήρθαν οι πρόσφυγες για φιλοξενία και μας έπιασαν απροετοίμαστους.
Εάν γνωρίζαμε την επικείμενη έλευση των προσφύγων, θα διεκδικούσαμε δύο χρόνια τώρα από την Ελληνική Πολιτεία, ανάλογη προσαρμογή των Κοινωνικών Δομών και των Υπηρεσιών του Δήμου μας, με επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας, της Αστυνομίας και άλλων Δημόσιων Υπηρεσιών.
Θα είχαμε συντονιστεί κατάλληλα προκειμένου να υποδεχτούμε αυτούς τους ανθρώπους.
Διότι, όταν δεχόμαστε πρόσφυγες και καλώς δεχόμαστε αφού το επιβάλλουν οι διεθνείς συνθήκες, πρέπει να μπορούμε να τους παρέχουμε φιλοξενία με συνθήκες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Αυτή είναι η αλήθεια κ. Σφυρή, την οποία αποκρύψατε και συνεχίζετε μέχρι σήμερα να λέτε ψέματα ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζατε τίποτα για την έλευση προσφύγων στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας».
Κύριε Σφυρή απαιτείται να δώσετε πειστικές εξηγήσεις στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους Δημότες της Ερμιονίδας για την απόκρυψη της αλήθειας από μέρους σας για ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό ζήτημα.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version