Home Αργολίδα Γ. Μανιάτης: Έστω και καθυστερημένα κάποιες τοπικές πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν...

Γ. Μανιάτης: Έστω και καθυστερημένα κάποιες τοπικές πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν άποψη για το ΚΕΜΧ

0

Ο Βουλευτής Αργολίδα, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι που η χθεσινή μου ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας κ. Π. Καμμένο (Αρ. Πρωτ. 2990/1.11.2018) που ακολουθεί, για την προκήρυξη διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για το στρατόπεδο Ναυπλίου ΚΕΜΧ, κινητοποιεί έστω και καθυστερημένα κάποιες τοπικές πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κι ελπίζω και την κυβέρνηση. Ένας χώρος τόσο μεγάλης σημασίας για το Δήμο Ναυπλίου, όσο το ΚΕΜΧ, δικαιούται να προσελκύσει τα καλύτερα αρχιτεκτονικά μυαλά της Ελλάδας και της Ευρώπης, ώστε να καταθέσουν τις ιδέες και προτάσεις τους. Οι τελικές αποφάσεις προφανώς θα παρθούν από την κοινωνία, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου και τους θεσμικούς φορείς του τόπου».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του καθ. Γ. Μανιάτη:

«Κύριε Υπουργέ,

σε πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου σας (30.10.2018), μετά από σχετική ερώτησή μου για το μέλλον του Στρατοπέδου ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο, αναφέρετε ότι «…Συναφώς σας γνωρίζω ότι το ΚΕΜΧ δεν έχει καθοριστεί ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), ενώ η περαιτέρω επιχειρησιακή, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής εκμετάλλευση του οικείου στρατοπέδου, μελετάται την παρούσα περίοδο». Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά το Στρατόπεδο σε ελάχιστους μήνες από σήμερα δεν θα χρησιμοποιείται πια για ανάγκες του Μηχανικού και γενικά των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κι επανέρχομαι με μια καθαρή πρόταση.

1.Το σύνολο της έκτασης των 270 στρεμμάτων του ΚΕΜΧ να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, σύμφωνα και με τη σχετική πρόταση που σας έχω κάνει, με βάση ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου

2.Το Στρατόπεδο αποτελεί δυνάμει κορυφαίο χώρο Πολεοδομικής, Τουριστικής, Ψυχαγωγικής και Διοικητικής αναβάθμισης της πρώτης πρωτεύουσας της χώρας. Θεωρώ αδιανόητο ότι ο σπουδαίος αυτός χώρος είτε να απαξιωθεί, είτε να μην αξιοποιηθεί με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα σπουδαίο σύγχρονο νέο τοπόσημο για το Ναύπλιο.

Σας προτείνω, με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου ή άλλου δημόσιου φορέα και με συνευθύνη ΥΠΕΘΑ – Δήμου Ναυπλίου – ΥΠΕΝ, να χρηματοδοτήσετε διεθνή ανοικτό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών, για τη βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου. Ο διαγωνισμός αυτός, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει τα καλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της Ελλάδας και της Ευρώπης (τουλάχιστον) και ταυτόχρονα θα διαμορφώσει το πλαίσιο και την εκπόνηση ενός master plan ανάδειξης της περιοχής, σε ένα νέο σπουδαίο Πολιτιστικό, Τουριστικό και  Διοικητικό κέντρο της πόλης.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι στις σκέψεις του Υπουργείου και της κυβέρνησης να αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση ή το θέμα θα παραπεμφθεί στις Καλένδες;»

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version