Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
Αργολίδα16 μαθητές και 8 καθηγητές από ευρωπαϊκά σχολεία στο Ναύπλιο

16 μαθητές και 8 καθηγητές από ευρωπαϊκά σχολεία στο Ναύπλιο

Ξεκίνησε χτες το πρόγραμμα συνεργασίας μαθητών και καθηγητών από 4 ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus+ “It’s Logical, dear Math!” στο οποίο συμμετέχουν μαθητές της γ` τάξης του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.
Η πρώτη ημέρα συμπεριλάμβανε υποδοχή των φιλοξενούμενούς με την χορωδία του σχολείου, γνωριμία των μαθητών με παρουσιάσεις των χωρών και των σχολείων τους, επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και επίσκεψη στο γραφείο του Europe Direct Ναυπλίου όπου μαθητές και καθηγητές ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του γραφείου στο Ναύπλιο κα. Ανδρονίκη Τζομάκα σχετικά με τις δράσεις του γραφείου.

Η δεύτερη μέρα μεταξύ άλλων περιελάμβανε επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης και συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στο Πρόγραμμα «It’s Logical, dear Math!», χαρακτήρισε μοναδική ευκαιρία που προσφέρεται στους μαθητές να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στην λογική των μαθηματικών και συνάμα να γνωρίσουν διεθνείς προσεγγίσεις στον τρόπο σκέψης και σύλληψης των μαθηματικών  εννοιών. Υπογράμμισε μάλιστα την δυνατότητα που δίνει στους μαθητές το πρόγραμμα αυτό «σε τόσο μικρή ηλικία να γνωρίσουν διάφορους πολιτισμούς και να αισθανθούν κάτοικοι της γης κι όχι μόνο του τόπου καταγωγής τους».

Το Erasmus+ με τίτλο «It’s Logical, dear Math!», αναφέρεται στη Μαθηματική Λογική, και η συνάντηση των σχολείων- εταίρων πραγματοποιείται από την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου θα φιλοξενήσει για 5 ημέρες 16 μαθητές και 8 καθηγητές από τα ευρωπαϊκά σχολεία της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας. Κύριος στόχος του σχεδίου είναι η «Ανάπτυξη μαθηματικής και λογικής σκέψης χρησιμοποιώντας καινοτόμες δραστηριότητες και στρατηγικές παιχνιδιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα