Home Αρκαδία TreeΠόλη… Χριστούγεννα Κάτω Από Το Δέντρο

TreeΠόλη… Χριστούγεννα Κάτω Από Το Δέντρο

0

Χριστουγεννιάτικο τρενάκι

Και φέτος το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει κάθε μέρα στους δρόμους της πόλης μας για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. (Αφετηρία στην πλατεία Πετρινού).

Πρόγραμμα

Στις 5 Δεκεμβρίου στο άναμμα του δέντρου της πόλης. Σάββατο και Κυριακή 8, 9, 15, 16, Δεκεμβρίου πρωί απόγευμα 10:30 – 13:30 και 17:00 με 20:00 και από 22 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου πρωί απόγευμα 10:30 – 13:30 και 17:00 με 20:00

 Χριστουγεννιάτικο χωριό

Τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στην πλατεία Πετρινού, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, για να ανακαλύψουν ένα κόσμο παραμυθιών, δώρων και ευχών. Σ’ ένα τόπο πραγματικά μαγικό στην πλατεία Πετρινού στο Δήμο Τρίπολης από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, σας περιμένει ο Αι Βασίλης και το ταχυδρομείο, παράξενοι μάγοι με τα παιχνίδια τους,  νεράιδες και ξωτικά, εργαστήρια κατασκευών και φυσικά ο Καρυοθραύστης με πολλές εκπλήξεις !!!

Η Τρίπολη ντύθηκε γιορτινά: Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η ώρα έφτασε και ο Δήμαρχος της Tρίπολης, μας προσκαλεί να ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης στην πλατεία Πετρινού την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει γιορτή με καλαντίσματα από τις παιδικές χορωδίες του Ορφέα Τρίπολης και της χορωδίας Τρίπολης αλλά και από τη φιλαρμονική του Δήμου μας, πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους με ξυλοπόδαρους, ξωτικά, μασκότ, ζεστή σοκολάτα, πολλά γλυκά, τον Καρυοθραύστη  αλλά και το αγαπημένο ποπ συγκρότημα των μικρών και μεγάλων μας φίλων τους REC, το #1 Urban Pop group της Ελλάδας!

Στο τέλος της βραδιάς ο Άγιος Βασίλης με βοηθό του… το Δήμαρχο της Τρίπολης μοιράζουν και φέτος χριστουγεννιάτικα δώρα!

Έκθεση Φωτογραφίας / Διαγωνισμός Φωτογραφίας Συγχρηματοδοτούμενων έργων 2018

Πλατεία Πετρινού / 5 Δεκ. 2018 έως 5 Ιαν. 2019

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργων, συνεχίζεται για μια ακόμα χρονιά. Για το 2018, από 500 συμμετοχές, επιλέχθηκαν από επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες φωτογράφους οι 30 καλύτερες φωτογραφίες, για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.Θα δείτε έργα από όλη των Ευρώπη, και θα μάθετε τι έχει κάνει η Ευρώπη για εμάς.

Ημερίδα FOCUS Open Day

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, 18:00

Ημερίδα ενημέρωσης για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα FOCUS, με την συμμετοχή Επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον τομέα της Αγροδιατροφής.

Άναμμα Δέντρου

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου / Πλατεία Πετρινού, 18:00

«Βορεάδες» από τη χορευτική ομάδα «ρέον»

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, 18:00

Οι Βορεάδες, χορευτές της παράστασης, συναντιούνται τον καιρό της σύγχρονης Βαβέλ, τον καιρό που όλοι μιλούν για το τέλος της ιστορίας, για το τέλος κάθε βεβαιότητας. Συναντιούνται για να κοινωνήσουν μια νέα γλώσσα που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν και επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει το μέλλον. Χαρτογραφούν μια αέναη προσπάθεια συνύπαρξης αλλά και νέους τρόπους συνεννόησης. Με παλλόμενα πέλματα υφαίνουν τους ρυθμούς των χορών τους και γεννούν την «απόγειο» κίνηση. Οι Βορεάδες σαν χορός αρχαίας τραγωδίας, αποτυπώνουν τη λειτουργία του συνόλου και γίνονται ο καθρέφτης της κοινότητας. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μπάμπη Παπαδόπουλου συμπληρώνει και ακολουθεί το ερευνητικό ταξίδι των σωμάτων.

Συντελεστές:

Χορογραφία – Έρευνα: Πωλίνα Κρεμαστά

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος

Χορευτές: Γιώργος Αμέντας, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Ελένη Βλάχου, Αγγελική Δαλαγγέλη, Ραλλού Καρέλλα, Ναταλία Μπάκα, Γιάννης Σταυρόπουλος, Στέλλα Τριπολιτάκη

Βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Σύμβουλος δραματουργίας: Ορέστης Τάτσης

Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής

Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Ευγενία Κόττικα

Promo trailer: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Υπό την Αιγίδα και Υποστήριξη

του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 

«Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών».

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου / Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 19.30

 Το θεατρικό εργαστήρι του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, με την συμβολή των εργαστηρίων φωτογραφίας και ζωγραφικής, δημιούργησε και μας παρουσιάζει μια πρωτότυπη δραματοποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών». Την παράσταση συνοδεύουν μουσικά οι πιανίστες Μάτα Κοτσιώνη και Γιώργος Κότσικας με την σουίτα «Καρυοθραύστης» του Πιότρ Τσαϊκόφσκι, σε διασκευή για τέσσερα χέρια. Στην αφήγηση η Ελένη Κουσκουρέλου, υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου.

 Ενημέρωση για το Πρόγραμμα της Ε.Ε. (ERASMUS +)

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 17:00-20:00

Παρουσίαση του Προγράμματος Erasmus+ της Ε.Ε., το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική ισότητα και την ένταξη, καθώς και στους στόχους της ΕΚ2020, του στρατηγικού πλαισίου της ΕΕ, για την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Το Erasmus+ δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να επιμορφωθούν, να αποκτήσουν εμπειρία και να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό.

Εισαγωγή – Συντονισμός: Κώστας Παπαχρήστος, Διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α.

Ομιλητές:

  1. Γκέλη Μανούσου, Διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).
  2. Βασίλης Ψαλιδάς, Ειδικός εμπειρογνώμων, Μεσογειακό γραφείο πληροφόρησης (MEdIES /MIO-ECSDE)

Ρίτα Αντωνοπούλου

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018/Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, 20.30

Στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντά τον σπουδαίο κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους στον κόσμο του Θάνου Μικρούτσικου, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών όπως του Σταύρου Σιόλα. Και όλα αυτά ερμηνευμένα με μια αλήθεια που οδηγεί στην ουσιαστική συγκίνηση.

Κιθάρα: Μανώλης Ανδρουλιδάκης Φωτογραφία: Άκης Χρήστου

«Από το Μπελ Επόκ στον Α΄ Παγκοσμιο πόλεμο»

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30

Συναυλία Αφιερωμένη στα 100 χρόνια  από τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο 1914 – 2018

Το 1914 είναι το έτος έναρξης ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα, του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που διήρκησε μέχρι το 1918. Ο Α’ Π.Π. σχολιάστηκε από πληθώρα καλλιτεχνών και άφησε βαθιά ίχνη σε όλους τους τομείς, από τη λογοτεχνία και τα εικαστικά μέχρι το θέατρο και τον κινηματογράφο. Η επέτειος των 100 χρόνων βρίσκει όλη την Ευρώπη να τιμά τα θύματα και να ανασύρει μνήμες, με μια σειρά από εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια και πρόκειται να διαρκέσουν έως την εκατονταετηρίδα της λήξης του πολέμου, το 2018. Με αυτή την αφορμή σχεδιάστηκε η παράσταση – συναυλία, αναδεικνύοντας το γεγονός μέσα από τη μουσική (έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών) αλλά και το λόγο. Στην παράσταση – συναυλία θα συνυπάρξουν η μουσική, ο λόγος και η εικόνα, για να μεταφέρουν το θεατή στα γεγονότα της περιόδου και να αναδείξουν την καλλιτεχνικη δράση της εποχής.

Συντελεστές της παράστασης

Λυρική τραγουδίστρια: Μυρσίνη Μαργαρίτη (Σοπράνο)

Αφηγητής ηθοποιός: Αλεξάνδρα Λέτρα

Κείμενα – λιμπρέτο: Γιάννης Φίλιας

Video Art (κατασκευή παρουσίαση Βίντεο): Μένος Δελιοτζάκης

Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου

Ο Καρυοθραύστης

Χοροθεατρική παιδική παράσταση – Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 19.00

Μια θεατρική διασκευή του γνωστού παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών», του Γερµανού συγγραφέα Έρνστ Χόφµαν, το οποίο διασκευάστηκε το 1816 από τον Αλέξανδρο Δουμά. Η παράσταση εστιάζει στη σημαντικότητα της αγάπης η οποία ανεξαρτήτως συμβόλου της, είτε αυτό είναι ένας Καρυοθραύστης ή κάτι άλλο, γεννάται με την προσφορά.

Συντελεστές:

Κεντρική ιδέα: «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» – Έρνστ Χόφµαν

Θεατρική διασκευή και κείμενα: Παναγιώτης Δέμος

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Γιαννάτου, Παναγιώτης Δέμος

Σκηνογράφος: Ντέιβιντ Νεγρίν

Κοστούμια: Μάριος Δανεσσής 

Παραγωγή: Παιδική Θεαμάτων

“The Christmas Story” Heinrich Schutz

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, 20:00

Η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, αποδίδει το ορατόριο του Heinrich Shutz “Η ιστορία των Χριστουγέννων” για χορωδία και ορχήστρα.

Διοργάνωση: Μουσικό Σχολείο Τρίπολης υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

Μουσική διεύθυνση: Χριστίνα Αθανασοπούλου.

«Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:00

Οι μικροί χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Τριπόλεως, θα παρουσιάσουν μέσα από το γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», χορούς και κάλαντα απ΄ όλη την Ελλάδα.

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας του Oscar Wilde

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 19:00

H τραγουδίστρια Ιωάννα Εμμανουήλ, ο συγγραφέας Γιώργος Κωνσταντινίδης και το κουαρτέτο εγχόρδων Crescendo, παρουσιάζουν το παραμύθι «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική διασκευή του γνωστού παραμυθιού, με ζωντανή μουσική, αφήγηση, διαλόγους και τραγούδια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται γνωστές κλασσικές μελωδίες με στίχους προσαρμοσμένους ειδικά για παιδιά, ενώ στην αρχή γίνεται παρουσίαση των εγχόρδων (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο).

Αφηγήτρια, Ευτυχισμένος Πρίγκιπας, τραγούδι: Ιωάννα Εμμανουήλ

Χελιδόνι, διασκευή κειμένου και μουσικής: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Επί σκηνής: Κουαρτέτο Εγχόρδων Crescendo

«Εν δύο επτά το μυστικό των Χριστουγέννων»

Βλαχοκερασιά 22 Δεκεμβρίου 19:00

Λεβίδι 27 Δεκεμβρίου 19:00

Εν δύο επτά, εν δύο επτά!

Κάθε παραμονή Χριστουγέννων ο Ρούντολφ τραγουδά αυτούς τους τρεις αριθμούς ακριβώς πριν ξεκινήσει το ταξίδι του Αϊ Βασίλη…τι σημαίνει όμως το “εν, δύο, επτά;” Από πού προέρχεται η μουσική που συνοδεύει το έλκηθρο; πώς γνωρίζει ο Ρούντολφ σε ποιά σκεπή να σταματήσει; πώς προλαβαίνουν να επισκεφθούν όλα τα παιδάκια του κόσμου μέσα σε μία μόνο νύχτα; Οι υπόλοιποι τάρανδοι απαιτούν να μάθουν εδώ και τώρα! Ο Ρούντολφ τους αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό των Χριστουγέννων και τους συστήνει δυο μαγικές φίλες του που κάθε παραμονή τους συνοδεύουν κρυφά στο ταξίδι τους, οδηγώντας με τη μουσική τους το έλκηθρο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χριστίνα Σουλβατζή

Ερμηνεύουν: Ελεάνα Φαλάκου, Κατερίνα Μπαρτζόκα, Χριστίνα Σουλβατζή

Κείμενο – Σκηνοθεσία Λευτέρης Ντρουβάς

“Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Κάρολου Ντίκενς

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:00

Η μαγευτική και απρόβλεπτη “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Κάρολου Ντίκενς ζωντανεύει σε μια μοναδική διασκευή για παιδιά και μεγάλους. Χιούμορ, μυστήριο και ψυχαγωγία σε ένα μαγικό συνδυασμό θεάτρου, χορού, μουσικής και τραγουδιών.

Υπόθεση: Ο φιλάργυρος και γκρινιάρης Εμπενίζερ Σκρουτζ ενδιαφέρεται μόνο για τα πλούτη του. Δεν αισθάνεται αγάπη και συμπόνια για κανέναν. Μια παραμονή Χριστουγέννων, όμως, το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του και τα Πνεύματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος, αναλαμβάνουν να του δείξουν τα λάθη του. Θα καταφέρουν άραγε, να τον κάνουν να μετανοήσει γι’ αυτά και να συνειδητοποιήσει πως η αγάπη και η προσφορά είναι τα μυστικά της ευτυχίας;

Συντελεστές

Θεατρική μεταφορά: Καλλιόπη Λιοσάτου

Χορογραφίες/Κινησιολογία: Δέσποινα Μπαμπά

Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

«Χριστουγεννιάτικο Γκαλά»

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:00

Η πόλη γιορτάζει την έλευση των Χριστουγέννων…

Όπως κάθε παραμονή Χριστουγέννων, μια ξεχωριστή βραδιά μας περιμένει στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο. Δύο λυρικοί τραγουδιστές, η χορωδία Ορφέας Τρίπολης και η παιδική χορωδία του Ορφέα Τρίπολης, θα μας χαρίσουν ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο γκαλά με γνωστές μελωδίες.  Θα ακουστούν αποσπάσματα από γνωστές άριες, μιούζικαλ, αλλά και τραγούδια των Χριστουγέννων από όλο τον κόσμο

Soprano Άννα Στυλιανάκη, Ντένια Λεβέντη

Συμμετέχει η χορωδία  και η παιδική χορωδία του Ορφέα Τρίπολης

Μουσική διδασκαλία χορωδίας: Χριστίνα Αθανασοπούλου

Μουσική διδασκαλία παιδικής χορωδίας: Γιέλενα Γιοβάνοβιτς-Μπακοπούλου

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου

Διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης

«Romeo + Ιουλιέτα» Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30

Το ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης & το Istrian Εθνικό Θέατρο της Κροατίας συνεργάζονται και παρουσιάζουν ένα από τα κλασικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα.

Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Romeo + Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη

Μετάφραση ελληνικά: Γιώργος Μπλάνας

Μετάφραση κροατικά: Nick Jeftic

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου

Μουσική: Παναγιώτης Δημόπουλος

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης

Σκηνική πάλη: Κρις Ραντάνωφ

Βοηθός σκηνοθέτη: Ρία Δεληογλάννη

Παραμάνα: Χρύσα Ρώπα

Ρωμαίος: Petar Cvirn

Ιουλιέτα: Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη

Πατέρας Λαυρέντιος: Τάκης Μόσχος

Καπουλέτος: Παναγιώτης Κλίνης

Λαίδη Καπουλέτου: Πηνελόπη Μαρκοπούλου

Μερκούτιο: Dominik Bajo

Μπενβόλιο: Deni Sankovic

Τυβάλδος: Ευθύμης Χαλκίδης

Πάρης: Πέτρος Σκαρμέας

Σαμψών/Υπηρέτης: Δημήτρης Συνδουκάς

Πρίγκιπας: Ακούγεται η φωνή του Γιώργου Κιμούλη

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών. Έχει προβλεφθεί η χρήση υπέρτιτλων. Γενική είσοδος:  12 ευρώ και 10 ευρώ (για ΑΜΕΑ άτομα άνω των 60, ανέργους, πολύτεκνους και φοιτητές )

Χρήστος Λάζος

«Ο SOLE MIO» Ένα διάσημο τενορίσιμο

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30

Μια μουσική βραδιά με αγαπημένες μελωδίες από γνωστές όπερες, μιούζικαλ, ιταλικές καντσονέτες, ισπανικές θαρθουέλες και τραγούδια από όλο τον κόσμο. Οι καταξιωμένοι τενόροι μεταφέρουν το κοινό στη νύχτα του Ιουλίου του 1990 με την αξέχαστη συνύπαρξη επί σκηνής των 3 σύγχρονων μύθων, Λουτσιάνο Παβαρόττι, Πλάτσιντο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρρέρας..

Συντελεστές της παράστασης

Χρήστος Λάζος: τενόρος

Ανδρεας Καραούλης: τενόρος

Δημήτρης Αλεξανδρίδης: τενόρος

Μουσική Διεύθυνση: Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου

 Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά

“Ο καρυοθραύστης…. Και οι μάγοι της μουσικής”

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30

Ο Δήμος Τρίπολης, ετοιμάζεται να υποδεχτεί το νέο έτος σ ένα Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά με το ποιο γνωστό έργο τού Ίλιτς Τσαϊκόφσκι τον “Καρυοθραύστη”. Μαζί του θα ακουστούν και άλλες γνωστές μελωδίες που στο σύνολό τους, θα παρουσιάσουν μια πανδαισία μουσικής και χορού. Με τη βοήθεια της ηθοποιού το κοινό θα απολαύσει τον Καρυοθραύστη σε μικρή ιστορία… με έναν ξεχωριστό τρόπο…παραμονή Πρωτοχρονιάς….

Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι Λιμπρέτο: Γιούρι Γκριγκορόβιτς (βασισμένο στη διασκευή του Μαριούς Πετιπά)

Χορεύουν οι μαθήτριες του συλλόγου “Dance Point’

Χορογραφίες : Μπαμπά Δέσποινα

Ηθοποιός: Δανάη Σκιάδη

Διευθύνει ο Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου.

Στις 24 και 31 Δεκεμβρίου η φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και οι παιδικές χορωδίες του Ορφέα Τρίπολης και της χορωδίας Τρίπολης, τραγουδούν τα κάλαντα στις κεντρικές πλατείες της πόλης.

27 Δεκεμβρίου

Πλατεία Πετρινού 12.00 μ.μ.

Η Στρατιωτική Μουσική της Διοίκησης Κέντρων θα αποδώσει Χριστουγεννιάτικα κομμάτια στην πλατεία Πετρινού. Πρωτοχρονιάτικο Gala Χορωδίας Τρίπολης με την εμφάνιση όλων των τμημάτων της

Μικτή Χορωδία : Μαέστρος Μιχάλης Γαργαλιώνης

Νεανική Χορωδία “LA VITA” : Μαέστρος Ελένη Αλεξοπούλου

Παιδική Χορωδία “ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ” : Μαέστρος Διονύσης Καραφωτιάς

Προ-παιδική Χορωδία “ΤΑ ΣΚΑΘΑΡΙΑ” : Μαέστρος Ελένη Αλεξοπούλου

O Mάγος του Όζ τα Χριστούγεννα

Ελαιοχώρι 30 Δεκεμβρίου και Νεστάνη 21 Δεκεμβρίου, 19:00

Μια παράσταση βασισμένη στο παραμύθι “Ο Μάγος του Οζ”  του Μπάουμ Φρανκ Λάιμαν. Στο κλασικό μυθιστόρημα “Ο Μάγος του Οζ”, η μικρή Ντόροθυ συναντά το Σκιάχτρο που επιθυμεί να αποκτήσει μυαλό, τον Τενεκεδένιο Άνθρωπο που λαχταρά να αποκτήσει καρδιά και το Δειλό Λιοντάρι που χρειάζεται θάρρος και στην δική μας παράσταση συναντά και τον Αϊ Βασίλη που έχει χάσει το σάκο με τα γράμματα των παιδιών για τα δώρα τους…  Σε μία λιτή παράσταση με εργαλεία τη θεατρική αφήγηση και τους ήχους από τη μουσική, χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο παραμύθι για να φωτίσουμε συναισθήματα…την χαρά, την λύπη, τον φόβο, το θυμό αλλά και τη διαχείρισή τους.

Σκηνοθεσία-Εικαστική επιμέλεια: ΜeWe

Διήγηση παραμυθιού : Αθηνά Μπερδέκα

Πιάνο, Κρουστά: Θέμις Συμβουλόπουλος

Στίχοι : Ελένη Φωτάκη

Πρωτοχρονιάτικο Gala Χορωδίας Τρίπολης

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου

Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο , 19:30

 «Οι τέσσερις εποχές ή αλλιώς…  ένα παραμύθι για την αγάπη»

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30

 Δραματοποιημένο παραμύθι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Δυο μικρά παιδιά αποφασίζουν να κατέβουν στην αποθήκη του παππού για να ανακαλύψουν επιτέλους αυτόν τον πολύτιμο «θησαυρό»… Βρίσκουν ένα μπαούλο και μέσα στο μπαούλο ένα παλιό βιβλίο που γράφει απέξω «το παλάτι της ζωής μου» Με παραμύθι μοιάζει… Και τα δυο παιδιά αποφασίζουν να ζωντανέψουν το παραμύθι! Εκεί, με τις πιτζάμες τους και με ότι άλλο ξεχασμένο βρουν στην αποθήκη , θα μπουν σε ένα κόσμο μαγικό! Γεμάτο τραγούδια, χρώματα, παιχνίδια που όλα μιλούν για τις τέσσερις εποχές!

Συντελεστές παράστασης:

Συγγραφή / Σκηνοθεσία: Ελένη Βαρελτζή

Παίζουν:

Στεφανία Καραγιάννη, Ελένη Ζουρελίδου, Γιώργος Βόλης

Μουσική Επιμέλεια:

Ελένη Βαρελτζή, Γιώργος Βόλης

Σκηνικά / Κοστούμια:

Μυρτώ Κοσμοπούλου

Δίχως τζάκι, παραγώνι, με παππού – γιαγιά – εγγόνι.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30

Θα σας πούμε μια ιστορία. Μα ‘χει, τάχατες, αξία;

Μια συνάντηση με τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, όπως εμφανίζονται μέσα στις Αρκαδικές παραδόσεις, για να διαπιστώσουμε ότι πολλά από τα γνωρίσματά τους τα κουβαλάμε και σήμερα στην ατομική και στη συλλογική μας συμπεριφορά.

Μια δεύτερη διαπίστωση, εξίσου αποκαλυπτική, είναι ότι οι ρίζες των αρκαδικών παραδόσεων βυθίζονται στο αρχαίο ελληνικό παρελθόν και – αιώνες μετά- η λαϊκή φαντασία συναντά τα ίδια μυθικά πλάσματα και ακούει από τη γη τους ίδιους ψιθύρους. Στην παρουσίαση της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν 15 μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης.

Μαρίνα Καλογήρου

«Πορτρέτα Γυναικών» Μουσικοί μονόλογοι

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30

Μία συνάντηση της μουσικής με το θέατρο, μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θεοδώρου Λεμπέση, όπου ο λόγος συμπνέει με τους ήχους της μουσικής όπου εμπνεύστηκε από στίχους κορυφαίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η μουσική συναντάει κορυφαίες στιγμές γυναικών. Τις τραγουδάει, γίνεται αγωγός τους, τις διασκεδάζει, τις συντροφεύει, τους δίνει χώρο να ακουστούν με τη δική τους μελωδία. Τις περιμένει. Γιατί γνωρίζει πως οι δοκιμασίες της ανθρώπινης ψυχής στον πόνο και την ηδονή είναι ο μόνος τρόπος επιβεβαίωσης και αυταπόδειξής της. Το έργο αποτελείται από 14 θεατρικούς μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με μουσικά κείμενα απαραίτητα στην αφήγηση και εξέλιξη τους. Η μουσική παράσταση «Πορτρέτα Γυναικών» είναι δομημένη στο πρότυπο των αρχαίων Ελληνικών δραμάτων όπου εναλλάσσονται τα χορικά λόγια των ηθοποιών  με τα κομμάτια που τραγουδάει ο χορός. Mέσα από κείμενα των Shakespeare, Kein, Chekhov, Μολιέρο και των Ελλήνων κλασσικών Πλάτωνα Ευριπίδη και Αισχύλου αλλά και άλλων κορυφαίων συγγραφέων, ο συνθέτης βρήκε την έμπνευση να δημιουργήσει πρωτότυπες συνθέσεις για δυο ηθοποιούς και μια λυρική τραγουδίστρια.

Συντελεστές

Τα θεατρικά αποσπάσματα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:  Μαρίνα Καλογήρου και Άννα Παπαγιαννάκη – Διβανή

Μαζί τους η λυρική τραγουδίστρια Άννα Στυλιάνακη

Σύνθεση κειμένων: Μαρίνα Καλογήρου

Μουσική σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης

«Αναμνήσεις από το χθες και το σήμερα» 

Συναυλία – αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο

Σάββατο 5 Ιανουαρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 20:30

Δύο τραγουδιστές, η Αθηνά Ρούτση και ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, μαζί με τη χορωδία Ορφέας Τρίπολης αλλά και το παιδικό τμήμα της χορωδίας, επιχειρούν ένα μουσικό ταξίδι στην αθωότητα και τη νοσταλγία, με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, που όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει.  Ξετυλίγοντας το κουβάρι των μεγάλων κινηματογραφικών αναμνήσεων μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια, έχουμε συνοδοιπόρους τους Πλέσσα, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ανδρέου, αλλά και παλαιότερους συνθέτες όπως τους Μουζάκη, Αττίκ, Χαιρόπουλο, κ.α. για να διασχίσουμε το χθες φτάνοντας στο σήμερα.

Η συναυλία θα συνοδεύεται με βίντεο προβολές, ιστορικά γεγονότα αλλά και μια αναδρομή στο χώρο της 7ης τέχνης.

Συντελεστές της παράστασης

Τραγουδιστές: Αθηνά Ρούτση, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ

Χορωδία Ορφέας Τρίπολης Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αθανασοπούλου

Παιδικό τμήμα Χορωδία Ορφέας Τρίπολης :Γιέλενα Γιοβάνοβιτς-Μπακοπούλου

Video Art: Μένος Δελιοτζάκης

Μουσική Διεύθυνση: Μανόλης Λορέντζος

Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου

«Το Δέντρο της Αγάπης» από το Κουκλοθέατρο «ΦιλΦαρί»

Κυριακή 6 Ιανουαρίου / Μαλλιαροπούλειο Θέατρο , 19:30

Μια μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση μυστηρίου, σε κείμενο της εκπαιδευτικού Άννας Κιόρογλου, με έντονο σασπένς, δράση και πολύ γέλιο, βασισμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πού «πήγε» το Δέντρο της Αγάπης;

Ποιος και πού το έκρυψε;

Οι θεατές καλούνται να συμμετέχουν και να βοηθήσουν με τη φαντασία τους στη λύση ενός αναπάντεχου μυστηρίου!

Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με γοητευτική δράση, έντονη αγωνία, γέλιο, έξυπνες ατάκες, και απρόσμενη πλοκή, θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές, σκορπώντας διάχυτα το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οι κούκλες είναι μαρότες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο

Άννα Κιόρογλου

Σκηνοθεσία

Φίλιππος Φέρτης

Ηθοποιοί – Κουκλοπαίκτες

Φίλιππος Φέρτης, Μαρία Λίγγρη

Αφηγητής (φωνή)

Σπύρος Μπιμπίλας

Σκηνικά – Κατασκευή κούκλας

Ιωάννα Κατσιαβού

Μουσική – Ενορχήστρωση

Μανώλης Κουμρίδης

Μουσική επιμέλεια – Ηχογράφηση

Παναγιώτης Δημάκης

Ηχογράφηση

Βασίλης Φουστέρης

Στούντιο ηχογράφησης

Incognito Sound

Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής

Μαρία Λίγγρη

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version