ΑργολίδαΔημήτρης Καμπόσος: "Αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε για το συμφέρον των δημοτών μας...

Δημήτρης Καμπόσος: “Αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε για το συμφέρον των δημοτών μας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας”

Τελετή θεμελίωσης, του εργοστασίου μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή Γκριμάρια, από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσο.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε: «Για την υλοποίηση του Εργοστασίου Ενδιάμεσης Διαχείρισης απορριμμάτων έχουμε περάσει πολλά και γι αυτό σήμερα είμαι πολύ φορτισμένος γιατί κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη για το συμφέρον των δημοτών μας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε! Αυτό το εργοστάσιο επιλύει το πρόβλημα των ΧΑΔΑ που αποτελούσε πληγή για την περιοχή και θα επιβάρυνε με  πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση των Δήμο. Αυτή  η δημοτική Αρχή έχει στόχο να κάνει πρότυπο Δήμο των Δήμο Άργους Μυκηνών και θα το καταφέρει. »

Η συγκεκριμένη μονάδα, που θεμελίωσε σήμερα η δημοτική αρχή για το εργοστάσιο στα Γκριμάρια, την υπερψήφισε με  αποφάσεις του το Δημοτικό  Συμβούλιο υπ’ αρ. 320/2016 όπου ενέκρινε «την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων» σύμφωνα με την υπ’ αρ. 47/2016 τεχνική μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Μελετών…»
Στο σημείο θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο ανακύκλωσης-κομποστοποίησης-δεματοποίησης του Δήμου Άργους Μυκηνών με εγκεκριμένη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από τα αρμόδια κρατικά όργανα για την προσωρινή διαχείριση των συμμείκτων αστικών αποβλήτων του (ΑΣΑ), με αριθ. αποφ. 41253/1224- 26-5-2016 .
Ο δήμος για δεκαετίες δεν είχε καμιά απολύτως υποδομή στην διαχείριση των αποβλήτων. Δύο διαφορετικές κυβερνήσεις αναγνώρισαν το πρόβλημα και χρηματοδότησαν με 600.000 ευρώ την προσωρινή λύση. 
Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική μονάδα διαχείρισης που θα υπάρχει στη Πελοπόννησο η οποία θα καλύπτει όλες της απαιτήσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, και για αυτό συμπεριλαμβάνεται στον ΠΕΣΔΑ. 
Ο Δήμος Άργους Μυκηνων προχώρησε τάχιστα στη διενέργεια των διαγωνισμών κατασκευής και λειτουργίας με σκοπό την όσο ποιο σύντομη λειτουργία της μονάδας. Ο διαγωνισμός λειτουργίας ολοκληρώθηκε, έχει ανάδοχο και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έναρξης της κατασκευής. 
Και στους δυο ευρωπαϊκούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς συμμετείχε πλήθος εταιριών χωρίς ενστάσεις και προσφυγές στη δικαιοσύνη πετυχαίνοντας στην επεξεργασία την καλύτερη τιμή στην Ελλάδα με 29,45 Ευρώ ανά τόνο, σε αντίθεση με όλες τις διαχειρίσεις ανά την Ελλάδα.

Η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Καμπόσου σταματά την ανύψωση του λόφου στα Γκριμάρια. Βάζει τέλος στην χωματερή με την διαχείριση απορριμμάτων που θα ξεκινήσει με το πέρας κατασκευής του εργοστασίου

Μέσα στο 2019 όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου  ο δήμος Αργούς – Μυκηνών θα είναι από τους πρώτους δήμους στη χώρα που θα εκπληρώσει τους Ευρωπαϊκούς στόχους στην ορθή διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα