ΑργολίδαΤάσος Λάμπρου: Θράσος, αλαζονεία και κατάφωρη παραβίαση της Νομιμότητας από την Δημοτική...

Τάσος Λάμπρου: Θράσος, αλαζονεία και κατάφωρη παραβίαση της Νομιμότητας από την Δημοτική Αρχή

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

Αυτές οι Άγιες μέρες δεν προσφέρονται για πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά μόνο για ευχές. Δεν μπορώ όμως να αφήσω αναπάντητα τα σοβαρότατα θέματα που αφορούν στις παράνομες απευθείας αναθέσεις της ΔΕΥΑΕΡ, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με χρήματα που αρπάχτηκαν με χαράτσια από τις τσέπες των Δημοτών.

Δεν μπορώ να εξηγήσω το λόγο για τον οποίο ο κ. Σφυρής, όντας Δήμαρχος με εμπειρία εννέα χρόνων, επέτρεψε στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, κατ’ εξακολούθηση να παραβιάζουν τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων με παράνομες απευθείας αναθέσεις, οι οποίες έθιγαν κατάφωρα τα συμφέροντα των Δημοτών.

Ο Δήμαρχος είναι αυτός που οφείλει να συμβουλεύει και να προστατεύει τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, διότι με βάση το άρθρο 86 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, “ο Δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τη διασφάλιση της ενότητας της τοπικής κοινωνίας, είναι προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του Δήμου και τις διευθύνει και είναι προϊστάμενος όλου του προσωπικού του Δήμου” .

Ως επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., εδώ και τρία χρόνια, είχα επισημάνει με στοιχεία την κακοδιαχείριση και τις παράνομες απευθείας αναθέσεις της ΔΕΥΑΕΡ,στέλνοντας έγγραφα τόσο προς τον Δήμαρχο κ. Σφυρή και προς το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, όσο και προς τα ΜΜΕ της Αργολίδας με αλλεπάλληλα δελτία τύπου.

Στον αυστηρό θεσμικό έλεγχό μου αλλά και στις καταγγελίες που έκανα, η απάντηση ήταν:

Δύο μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον μου!!!

Η μία μήνυση υποβλήθηκε από τον κ. Σφυρή και η άλλη υποβλήθηκε από κοινού, από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ κ. Γιάννη Πάλλη και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ κ. Πάνο Αποστόλου.

Σας παρουσιάζω εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΕΡ κ.Γιάννη Πάλλη, της 7ης Ιουλίου 2017, όπως αυτή υπάρχει αναρτημένη μέχρι σήμερα στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, όπου «καμαρώνει» για την μήνυση που μου έχουν κάνει με τον κ. Αποστόλου, κατηγορώντας με για συκοφάντη και υπονομευτή της ΔΕΥΑΕΡ και κλείνοντας αναφέρει ότι αναμένουν την άσκηση της ποινικής δίωξης εκ μέρους του Εισαγγελέα και την κατά το νόμο τιμωρία μου!!!

Βλέπε εδώ και απόσπασμα της εν λόγω ανακοίνωσης της ΔΕΥΑΕΡ την 7η Ιουλίου 2017:

Τέτοιο θράσος και αλαζονεία έχουν!!!

Τέτοια κατάφωρη παραβίαση της Νομιμότητας!!!

Τότε να με κατηγορούν και να με μηνύουν ως συκοφάντη για τις καταγγελίες μου, ενώ σήμερα να παραδέχονται ότι παρανομούσαν και ότι είχα δίκιο σε αυτά που κατήγγειλα!!!

Εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η λαϊκή παροιμία “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Εγώ βέβαια, ουδόλως πτοήθηκα από όλα αυτά, απάντησα άμεσα ότι δεν τους φοβάμαι και συνέχισα μέχρι σήμερα να ασκώ αυστηρή κριτική και έλεγχο.

Και έρχεται τώρα ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ κ. Πάνος Αποστόλου,να παραδεχθεί τις παράνομες απευθείας αναθέσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ και τις πειθαρχικές,διοικητικές και ποινικές ευθύνες του.

Και εδώ γεννάται ένα  μεγάλο ερώτημα.

Όταν προχώρησαν στις εναντίον μου μηνύσεις,τότε τον Ιούλιο του 2017, δεν συμβουλεύτηκαν τον εξ Αθηνών «εξειδικευμένο» και ακριβοπληρωμένο Νομικό τους Σύμβουλο που τις συνέταξε;;;

Δεν τους ενημέρωσε ότι παραβιάζουν τον Νόμο;;;

Γιατί ο κ. Πάνος Αποστόλου δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του την παρατήρηση, (εάν έγιναν έτσι όπως ισχυρίζεται τα γεγονότα)του τότε Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Δημαράκη σχετικά με τις παράνομες αναθέσεις στα αδέλφια του, δεν «πονηρεύτηκε» αυτός ο«απονήρευτος» και δεν έψαξε λιγάκι παραπάνω το θέμα;;;

Γιατί τόση «αφέλεια»;;;

Εξάλλου ο κύριος λόγος της παραίτησης του κ. Γιάννη Δημαράκη από την θέση του Αντιδημάρχου Ερμιονίδας αλλά και από μέλος της παράταξης του κ. Σφυρή, ήταν η κακοδιαχείριση στην ΔΕΥΑΕΡ, όπως σαφώς αναφέρει και στις δύο επιστολές παραίτησής του προς τον Δήμαρχο.

Τι έκανε τότε ο Δήμαρχος για να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ;;;

Απολύτως τίποτα.

Αγνόησε πλήρως τον κ. Γιάννη Δημαράκη και έκανε αποδεκτές και τις δύο παραιτήσεις του.

Σήμερα ο κ. Πάνος Αποστόλου ισχυρίζεται ότι λαμβάνει έναν μικρό μισθό για τις υπηρεσίες του στην ΔΕΥΑΕΡ, κάτι που δεν ισχύει.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Πάνος Αποστόλου λαμβάνει δύο μισθούς από την ΔΕΥΑΕΡ.

Έναν σαν αμοιβή έμμισθου μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ ύψους 990,00 € τον μήνα και έναν δεύτερο μισθό, ως επιβλέπων τα έργα της ΔΕΥΑΕΡ ύψους 392,66 €, όπως βλέπουμε στα σχετικά χρηματικά εντάλματα πληρωμής που έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια.

Βλέπε τον 1ο μισθό του κ. Πάνου Αποστόλου ύψους 990,00 € τον μήνα (καθαρά 927,75€) :

Βλέπε τον 2ο μισθό του κ. Πάνου Αποστόλου, ύψους 392,66 €:

Βέβαια η μεγάλη απορία που υπάρχει σήμερα στα στόματα όλων των Δημοτών, είναι γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος κ. Σφυρής σιωπά γι’ αυτό τόσο σοβαρό θέμα.

Θα έπρεπε ήδη να είχε αναλάβει τις ευθύνες του και να μην κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕΡ κ. Πάνου Αποστόλου.

Θα έπρεπε ήδη να έχει αντικαταστήσει τον κ. Γιάννη Πάλλη από Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ και τον κ. Πάνο Αποστόλου από Αντιπρόεδρο και να τους είχε διαγράψει από την παράταξή του.

Υπάρχουν άραγε κάποιοι λόγοι που εμποδίζουν τον κ. Σφυρή να πράξει τα αυτονόητα;;;

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να μας εξηγήσει ποιες είναι οι «μεγάλες δυνάμεις» στις οποίες αναφέρεται ο κ. Πάνος Αποστόλου στην ανακοίνωσή του και τι ρόλο παίζουν σε αυτό τον τόπο!!!

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και όλοι οι Επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, οφείλουν να προστατεύουν τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους συνεργάτες τους, να τους συμβουλεύουν και να τους ενημερώνουν για τις υποχρεώσεις τους και τα καθήκοντά τους, ώστε να μην υποπίπτουν σε παραπτώματα και να παραβιάζουν τους Νόμους του Κράτους.

Όπως έχω επισημάνει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχω προσωπικά με κανέναν, ούτε μου αρέσουν οι αντιδικίες.

Αυτό όμως που έκανα, κάνω και θα κάνω,είναι να προστατεύω τα συμφέροντα των Δημοτών, να ασκώ το θεσμικό μου ρόλο ως Αντιπολίτευση και να ελέγχω τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής.

Έχω ήσυχη την συνείδησή μου ότι κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο ανταποκρίθηκα αποτελεσματικά στα καθήκοντά μου και πάντα δικαιώθηκα στην κριτική και στον έλεγχο που άσκησα στην Δημοτική Αρχή.  

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα