Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΤο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Κρανιδίου δεν λύνεται αυθαίρετα και παράνομα

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Κρανιδίου δεν λύνεται αυθαίρετα και παράνομα

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παραμονές Χριστουγέννων, ο Δήμαρχος κ. Σφυρής με τις ενέργειές του και την τακτική του, διχάζει την τοπική κοινωνία του Κρανιδίου.

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η πόλη του Κρανιδίου έχει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, κυρίως τις πρωινές ώρες, τα οποία θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή που διανύει τον 5ο χρόνο της θητείας της.

Σε καμία περίπτωση όμως, το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Κρανιδίου δεν λύνεται με την αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική τοποθέτηση εμποδίων επί των κεντρικών δρόμων του Κρανιδίου, χωρίς καμία τεχνική μελέτη από επιστήμονα συγκοινωνιολόγο και χωρίς καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί που τοποθετήθηκαν τα κολονάκια και έτσι όπως τοποθετήθηκαν (σε έκταση και στις δυο πλευρές του δρόμου), δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το επιτείνουν.Και αυτό διότι παρά τα κολονάκια που τοποθετήθηκαν και πάλι υπάρχει χώρος και παρκάρουν τα αυτοκίνητα μπροστά από αυτά. Έτσι ο δρόμος στενεύει χειρότερα και το πρόβλημα επιτείνεται.

Ήμουν αναγκασμένος να παρέμβω τόσο για να τηρηθεί η νομιμότητα, όσο και για να αποτρέψω κυκλοφοριακές επεμβάσεις οι οποίες θα έφερναν χειρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα, κάτι που σήμερα πρωί Παρασκευής 21/12/2018 διαπιστώθηκε σε όλο του το μεγαλείο, με αυτοκίνητα μπλοκαρισμένα στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου επί πολύ ώρα.

Κατόπιν της παρέμβασής μου η Αστυνομία επενέβη και διέκοψε τις εργασίες του συνεργείου του Δήμου Ερμιονίδας , διότι δεν υπήρχε καμία νόμιμη άδεια.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 52 του Ν.2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» μέτρα που αφορούν τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό των μονόδρομων, ποδηλατόδρομων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, την προτεραιότητα οδών, την αλλαγή διατομής του οδοστρώματος ή της οδού, τον προσδιορισμό και τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους και γενικά τον καθορισμό χώρων στάθμευσης και την επιβολή περιορισμών ή απαγορεύσεων κυκλοφορίας ή στάθμευσης, λαμβάνονται με αποφάσεις του Νομαρχιακού ή του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου με βάση μελέτες που έχουν εκπονηθεί ή εγκριθεί από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες των οργανισμών Αυτοδιοίκησης.

Η παραπάνω διαδικασία που ορίζει ο Νόμος δεν έχει τηρηθεί από τον Δήμο Ερμιονίδας, γι΄αυτό ζητώ την άμεση απομάκρυνση των παράνομα τοποθετημένων εμποδίων από τους δρόμους της πόλης του Κρανιδίου.

Απαιτώ την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης Τεχνικής Μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες συγκοινωνιολόγους  και με τηνσυνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, έτσι ώστε να επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Κρανιδίου.

Η μελέτη αυτή στην συνέχεια θα διαβιβασθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερμιονίδας, στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, προκειμένου να λάβει το χαρακτήρα Κανονιστικής Απόφασης όπως ορίζει ο Νόμος και στην συνέχεια να πάρει έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κύριε Δήμαρχε, φτάνουν πια οι αυτοσχεδιασμοί της τελευταίας στιγμής και τα δήθεν «έργα» των τελευταίων μηνών μιας αποτυχημένης δημαρχιακής θητείας που έχουν σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τους Δημότες και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, παραμονές Εορτών.

Σας καλώ επιτέλους έστω και στο τέλος της θητείας σας να επιδείξετε την απαραίτητη σοβαρότητα που αρμόζει στο αξίωμά σας.

Έχω βαρεθεί τις απειλές σας και σας ενημερώνω ότι θα είμαι πάντα απέναντί σας, προκειμένου να προστατεύω τα συμφέροντα των Δημοτών, διότι εσείς έχετε πάρει εδώ και καιρό οριστικό διαζύγιο από την νομιμότητα.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα