ΑργολίδαΤατούλης και φοιτητές από το New Jersey στο συσσίτιο Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Τατούλης και φοιτητές από το New Jersey στο συσσίτιο Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Φοιτητές από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του New Jersey επισκέφθηκαν χθες Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, τις εγκαταστάσεις του Συσσιτίου του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Μαζί τους ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης όπου και συναντήθηκε με τους Αμερικανούς φοιτητές. Τον κ. Τατούλη, συνόδευαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Κ. Νικολάκου και Β. Σιδέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και ο Περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σαρρής.

Οι φοιτητές από το Rutgers University του New Jersey στο πλαίσιο του μαθήματος Service Learning, δηλαδή προσφερόμενης κοινωνικής υπηρεσίας σε απόρους, επισκέφτηκαν το Ναύπλιο έτσι ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν εθελοντικά σε κάποιες δομές κοινωνικής προσφοράς. Στόχος του μαθήματος των φοιτητών από την Αμερική είναι τα παιδιά να συνδυάσουν τη Μεσογειακή διατροφή το βιώσιμο περιβάλλον και την εθελοντική εργασία.

Οι φοιτητές βρέθηκαν στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο στο κοινωνικό συσσίτιο και ετοίμασαν μαζί με εθελοντές του Συσσιτίου γεύματα προκειμένου να προσφερθούν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο Ναύπλιο. Επισκέφτηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο της αγάπης στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου και το εκκλησιαστικό μουσείο του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας όπου είδαν από κοντά εκκλησιαστικά αντικείμενα του 19 και 18 αιώνα. 

Τους φοιτητές συνόδευε η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Γλυκερία Ψαρά. Για την λειτουργία του Συσσιτίου στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου μίλησε στα παιδιά ο εφημέριος και επικεφαλής του Συσσιτίου π. Ελευθέριος Μίχος .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα