Περιφέρεια«Ελιά και ελαιόλαδο: επιστήμη και σχολική επιχειρηματικότητα»

«Ελιά και ελαιόλαδο: επιστήμη και σχολική επιχειρηματικότητα»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το Γυμνάσιο Γερακίου Λακωνίας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00), εκδήλωση με τίτλο«Ελιά και ελαιόλαδο: επιστήμη και σχολική επιχειρηματικότητα», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Στην εκδήλωση μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Νομού Λακωνίας, που συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό EUSO 2018,θα βραβευθούν και θα μιλήσουν για τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου Γερακίου Λακωνίας θα παρουσιάσουν την εικονική επιχείρηση ελαιολάδου, που δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+”.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες των: διατροφολόγου – διαιτολόγου Δρ. Παναγιώτη Μπασουράκου («Λιπαρά οξέα στη διατροφή μας: επιδημιολογικά στοιχείαγια την κατανάλωσή τους στη Λακωνία»), της χημικού Σταματικής Μηλιάκου («Ποιοτικός έλεγχος του ελαιολάδου – το ελαιόλαδο της Λακωνίας»), του ελαιοπαραγωγού-επιχειρηματία Νίκου Παπαδάκου («Η επιχείρηση ελαιολάδου στην πράξη: κατάθεση εμπειρίας») και της Υπεύθυνης του Ε.Κ.Φ.Ε. Λακωνίας, χημικού Ελένης Παλούμπα, («Διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO: η πολλαπλή αξία της συμμετοχής»).

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, 10:00-17:00).

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα