ΑργολίδαΠαρουσίαση του βιβλίου «Οι πόλεις του Φιλικών»

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι πόλεις του Φιλικών»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών, η Νεανική Βιβλιοθήκη Μπόνη, το Βιβλιοπωλείο Εκ Προοιμίου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν το βιβλίο «Οι πόλεις των Φιλικών: οι αστικές διαδρομές ενός επαναστατικού φαινομένου».

Το βιβλίο είναι έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και αποτελεί τα Πρακτικά της ημερίδας που συνδιοργάνωσε το Ίδρυμα με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και Επιστημονική Επιμελήτρια του τόμου, η Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του οικείου τμήματος και ο Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος-Ιστορικός.

Μέσα από τις εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στον τόμο, επιδιώκεται η ανάδειξη της σημασίας του κινήματος της Φιλικής Εταιρείας ως προάγγελου της Επανάστασης του 1821, αλλά και η επαναπροσέγγιση της ιστορίας των κοινωνικών ομάδων που παρείχαν την στήριξή τους στην Εταιρεία με έμφαση στα αστικά περιβάλλοντα που φιλοξένησαν τη δράση της, καθώς αυτά ήταν περισσότερο ευαίσθητα στις γενικότερες ανακατατάξεις και τις αναζητήσεις της εποχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, στο Άργος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα