ΆρθραΌταν η Σελήνη συνάντησε τον Αλντεμπαράν

Όταν η Σελήνη συνάντησε τον Αλντεμπαράν

Της Θέκλας Μεταξά

Ο Αλντεμπαράν είναι ένας κόκκινος γίγαντας, ένας απλανής αστέρας, βασιλικός, και βρίσκεται στο Α του αστερισμού του Ταύρου, συγκεκριμένα, στο δεξί μάτι του Ταύρου.
Το όνομά του προέρχεται από το Αραβικό AL DABARAN, ο ακόλουθος, αυτός που ακολουθεί τις Πλειάδες, τις «επτά μικρούλες», και σχετίζεται με τη 2η κατοικία της Σελήνης, σύμφωνα με τους Άραβες.

Στις 13 Μαρτίου, το μεσημέρι, η Σελήνη είχε μια συνάντηση με το αστέρι αυτό. Ο Αλντεμπαράν δεν τα πάει καλά με τον καιρό, συνήθως προκαλεί καταιγίδες, πλημμύρες και ναυάγια στη θάλασσα. Έτσι δικαιολογείται και η απότομη αλλαγή καιρού, σε βαθμό που μας βάζει σε σκέψεις. Είχαμε συνηθίσει στην ιδέα πως η Άνοιξη έκανε την εμφάνισή της, αλλά η Σελήνη μαζί με τον Αλντεμπαράν, μας προσγείωσαν απότομα. Θέλουν λίγο ακόμα Χειμώνα.

Αν το αστέρι βρίσκεται μαζί με τη Σελήνη, είναι ευνοϊκό για επιχειρήσεις, φέρνει τιμές και καλή φήμη, ειδικά όταν βρίσκεται στον 1ο και στο 10ο οίκο. Είναι ακόμη ευνοϊκό για θέματα οικογενειακά, θρησκευτικά και δημόσιες υποθέσεις.

Στην αρχαία Ελλάδα ο Αλντεμπαράν ονομαζόταν «Όμμα βοός», μάτι βοδιού δηλαδή. Αυτός ο κοκκινωπός γίγαντας, είναι ένας από τους τέσσερις «Φύλακες του Ουρανού», βασιλικό αστέρι, και παρατηρεί όλα τα αστέρια.
Οι αστρολόγοι συνδέουν τα τέσσερα βασιλικά αστέρια, τους Φύλακες του Ουρανού, με τις δυο Ισημερίες και τα δυο Ηλιοστάσια, δηλ. τις 4 εποχές του χρόνου.

Το ζώδιο του Ταύρου συνδέεται με το Δία που μεταμορφώθηκε σε Ταύρο όταν ερωτεύτηκε την Ευρώπη, και εκείνη τον αγάπησε τόσο πολύ, που δεν δίστασε να ανέβει στην πλάτη του, και να τον ακολουθήσει μέχρι την Κρήτη. Ήταν η αστρολογική εποχή του Ταύρου, που αναπτύχθηκε ο Μινωικός πολιτισμός στην Κρήτη, και η λατρεία του Ταύρου – Βάαλ στη Μέση Ανατολή. Στα αρχαία χρόνια, ο Ταύρος ήταν το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτούσε την Εαρινή Ισημερία, από το 4.000 μέχρι το 1.700 περίπου π.χ.χ. Ο Αλντεμπαράν βρισκόταν στο ζώδιο των Διδύμων στα 1286, την εποχή που οι σταυροφόροι πολεμούσαν κατά του Ισλάμ. Σήμερα, η Εαρινή Ισημερία, δηλαδή η στιγμή που επίσημα αρχίζει η Άνοιξη, γίνεται στο ζωδιακό αστερισμό του Κριού, στις 20 ή 21 Μαρτίου.

Την ώρα που η Σελήνη έκανε το πέρασμά της από τον Αλντεμπαράν, απέναντι ακριβώς, βρισκόταν ο 6ος οίκος, που αφορά την υγεία, και στην ακμή του βρισκόταν ένα άλλο βασιλικό αστέρι, ο γνωστός μας Αντάρης (αντί του Άρη- αντίπαλος ή αντικαταστάτης του Άρη). Ο Αντάρης από απέναντι, μπήκε στο ζώδιο του Τοξότη στα 1272, ζώδιο θρησκευτικό. Ο συνδυασμός της εισόδου του Αλντεμπαράν στους Διδύμους και του Αντάρη στον Τοξότη, δίνει και την αστρολογική ερμηνεία των θρησκευτικών συγκρούσεων των σταυροφοριών.

Δεν είμαστε απαισιόδοξοι, αλλά αυτή η αντίθεση Αλντεμπαράν με Αντάρη, και σε σχέση με τον οίκο της υγείας, μάλλον θα πρέπει να μας ειδοποιεί πως θα έχουμε αύξηση επιδημιών, ατυχήματα, λανθασμένες θεραπείες, και προβλήματα υγείας που δεν λύνονται εύκολα.

Την ίδια στιγμή, το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα, και του Ουρανού με τους Δεσμούς της Σελήνης, μας προετοιμάζει για ατυχήματα στον αέρα (αεροπλάνα) και στο νερό (ναυάγια). Μπορεί να είναι ρομαντικές οι ιστορίες των αστέρων, αλλά η πραγματικότητα είναι πάντα σκληρή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα