ΑρκαδίαΠρος την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου της «Πρώην ΕΡΑ Τρίπολης»

Προς την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου της «Πρώην ΕΡΑ Τρίπολης»

Την Μ. Πέμπτη στο Δημαρχείο της Τρίπολης, o Δήμαρχος, Δημήτρης Παυλής μαζί με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, ανακοίνωσαν την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου της «Πρώην ΕΡΑ Τρίπολης».

Ένα ιστορικό κτήριο της πόλης, που πρόκειται σύντομα να αποκατασταθεί με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ξανά προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της. Προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση του κτηρίου, αλλά και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού του, χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος πολιτισμού, με σεβασμό στην ιστορία του κτηρίου και την πορεία του στο χρόνο. Με χώρους – σημεία αναφοράς και με ελκυστικές χρήσεις για τον κόσμο της περιοχής.

Η ανακατασκευή του κτηρίου και η συνολική του αποκατάσταση θα κοστίσει 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την μελέτη του Δήμου, ο οποίος υπέβαλε αίτημα για την ένταξη και χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα και είναι παράδειγμα συνεργασίας κράτους, αυτοδιοίκησης και εκκλησίας, μιας και το κτήριο παραχωρήθηκε από την Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυναν Δήμαρχος και Μητροπολίτης στον κ.Μαρίνο Ρουσιά για την σημαντική συμβολή του προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα