ΆρθραΗ "Μάχη" της ζωής μου

Η “Μάχη” της ζωής μου

Γράφει η Μάχη

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα τα γενέθλια μου και έγινα πέντε χρονών! Για την ακρίβεια δεν γνωρίζω την ημερομηνία γέννησης μου, αλλά τα γιορτάζουμε τον Μάιο γιατί σύμφωνα με τον οικογενειακό μας κτηνίατρο η μαμά μου με βρήκε 26 Ιουνίου 2014 και ήμουνα ενάμιση μηνών.
Τα πρώτα δυο χρόνια μας είναι 14 ανθρώπινα χρόνια.
Δηλαδή ο κάθε χρόνος είναι 7 ανθρώπινα χρόνια. Και τα υπόλοιπα μετράνε κανονικά όπως ξέρουμε, δηλαδή κάθε ένα δικό σας είναι 5 δικά μας. Επομένως μια γάτα 5 χρόνων ισοδυναμεί με άνθρωπο ηλικίας 36 ετών.

Εδώ αξίζει να σημειώσω ότι μια γάτα που ζει έξω στο δρόμο, μεγαλώνει και γερνάει πιο γρήγορα από μια άλλη που ζει μέσα στο σπίτι. Την ηλικία μας μπορεί να την προσδιορίσει κάποιος από το τρίχωμα μας, μια νεότερη γατούλα έχει μαλακό, γυαλιστερό τρίχωμα ενώ μια μεγάλη πιο πυκνό, πιο τραχύ.

Επίσης, στη μεγαλύτερη θα δείτε κάποιες γκρι ή λευκές τρίχες. Και τα χαρακτηριστικά των μυών μας όλο και κάτι δείχνουν. Οι μικρότερες σε ηλικία γάτες έχουν πιο δυνατό, πιο σφιχτό κορμί.
Το βλέπουμε καλά αυτό όταν πηδάνε. Και εγώ μπορώ να κάνω σάλτο έως και 6 φορές το μήκος μου. Οι μεγαλύτερες είναι λίγο πλαδαρές και τα κόκαλα πιο πεταχτά στα πλευρά.
Και τα δόντια μας μαρτυρούν την ηλικία μας. Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες έχουν περισσότερες κηλίδες στα δόντια από ό,τι οι νεότερες.

Τα πρώτα δοντάκια ενός μικρού γατιού βγαίνουν μεταξύ των 2 και 4 εβδομάδων.
Τα μόνιμα βγαίνουν τον τέταρτο περίπου μήνα. Οπότε αν ανοίξετε το στόμα μας και δείτε ότι έχει μόνιμα λευκά δόντια, μπορείτε να υπολογίζετε ότι είμαστε περίπου ενός χρόνου.
Οι κιτρινίλες εμφανίζονται τα επόμενα 2 χρόνια, ενώ η ουλίτιδα ή η πλάκα από τα 3 μέχρι τα 5. Αν μας λείπουν ορισμένα, σημαίνει πως είμαστε σιτεμένες!
Και τέλος, μπορείτε να καταλάβετε αν είμαστε νέες από τα μάτια μας!
Λαμπερά, καθαρά μάτια, έχουν ως επί το πλείστον οι νεαρές γάτες, όπως εγώ.
Μια γατούλα που έχει κάπως θολωμένα είναι περίπου 12 χρόνων. Η διάρκεια της ζωής μας, εξαρτάται από το αν έχουμε ζήσει καλά, έχουμε τραφεί σωστά και είμαστε μέσα στο σπίτι. Το προσδόκιμο της ζωής μας, είναι 12 με 18 χρόνια. Τα γονίδια φυσικά, παίζουν και αυτά το ρόλο τους. 

Εγώ τρώω μόνο Nutram, γιατί όπως ισχυρίζεται η μαμά μου είναι τα καλύτερα… Στα γενέθλια μου ανοίξαμε και σαμπάνια μαζί με την τούρτα, αλλά δεν μου αρέσει το αλκοόλ τελικά, οπότε την ήπιε η μαμά μου.

Για δώρο εφέτος, μου πήρε ένα μεγάλο ονυχοδρόμιο για να κάνω το «στρέτσινγκ» μου και το μανικιούρ μου. Μπορώ δε, να σκαρφαλώνω πάνω του και να παίζω.

*Η συνέχεια στην επόμενη έκδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα