Αργολίδα Ι.Μαλτέζος: Η μεταφορά μαθητών καλύπτεται στο 100%

Ι.Μαλτέζος: Η μεταφορά μαθητών καλύπτεται στο 100%

0

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ στους μαθητές και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μετά τη δημοσίευση Νομοθετικής ρύθμισης στις 31/08/2019 σχετικά με τη μεταφορά μαθητών, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέδωσε άμεσα απόφαση στις 4/9/2019, με την οποία ανέθεσε την εκτέλεση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε οι μαθητές να μετακινούνται με ασφάλεια και δωρεάν από την πρώτη κιόλας μέρα.

Η αρμόδια υπηρεσία μας έχει ήδη στείλει τους πίνακες δρομολογίων στα σχολεία μέσω των διευθύνσεων εκπ/σης, προκειμένου να ενημερώνουν γονείς και μαθητές για τον τρόπο που θα μετακινούνται τα παιδιά. Επίσης έχει ενημερώσει τους αναδόχους για την εκτέλεση των δρομολογίων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά τα αιτήματα των σχολικών μονάδων.

Η μεταφορά μαθητών καλύπτεται στο 100% με τους τρείς τρόπους που αναφέρει η ΚΥΑ και κάθε νέο αίτημα ή ειδική μεμονωμένη περίπτωση και ανάγκη που θα προκύψει θα εξετασθεί άμεσα ώστε να ικανοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Οι μαθητές με ιδιαίτερες ανάγκες (εκπαιδευτικές-μαθησιακές κλπ) έχει προβλεφθεί να μεταφέρονται με μικρά οχήματα για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή τους. Επίσης έχει προβλεφθεί η μεταφορά παιδιών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΡΟΜΑ) προς και από τις σχολικές μονάδες φοίτησής τους.

Για τις ώρες κίνησης και διαδρομής των οχημάτων (λεωφορείων και ταξί) οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται από τις σχολικές μονάδες, μετά από συνεννόηση με τους αναδόχους.

Σας ενημερώνω ότι πρωταρχικός στόχος μου είναι ασφαλής, εύρυθμη, έγκαιρη και αποτελεσματική μετακίνηση των μαθητών από την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version