Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑργολίδαΈνταξη για την ανάπλαση τμημάτων περιοχής «Ψαρομαχαλά» στο Ναύπλιο

Ένταξη για την ανάπλαση τμημάτων περιοχής «Ψαρομαχαλά» στο Ναύπλιο

Επιτυχής η έκβαση για το Δήμο Ναυπλιέων όσον αφορά την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑ». Ο έλεγχος ήταν επιτυχής και πραγματοποιήθηκε η ένταξη του έργου στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πελοπόννησος» – ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δράση έχει Συνολική Δημόσια Δαπάνη 1.162.000,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά από επίμονες και μεθοδευμένες κινήσεις, σήμερα εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε: « Είναι για εμάς μεγάλη ικανοποίηση η ένταξη στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πελοπόννησος» – ΕΣΠΑ 2014-2020 της ανάπλασης της περιοχής του «Ψαρομαχαλά», χωρίς αυτό να σημαίνει την επανάπαυση μας . Με τον ίδιο τρόπο που δουλέψαμε  για να φτάσουμε σήμερα εδώ , θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. To ιστορικό κέντρο, όπως και όλη η πόλη του Ναυπλίου αναβαθμίζεται και ο στόχος μας είναι να ξεπεράσει πολύπλευρα, Ευρωπαϊκές πόλεις πρότυπα. Περιμένουμε την ημερομηνία έναρξης του έργου προκειμένου να ευχαριστήσουμε όλους αλλά και τον καθένα ξεχωριστά που συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.»

Οι παρεμβάσεις στην περιοχή των οδών Φωτομαρά, Παπανικολάου, των καθέτων και της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα,  είναι κρίσιμες για την ολοκλήρωση ενός συνολικού δικτύου παρεμβάσεων στην Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί ισχυρό στοιχείο της Ταυτότητας του Ναυπλίου ως προορισμού. Το έργο ανάπλασης αφορά στην πεζοδρόμηση και αναβάθμιση της περιοχής μελέτης, η οποία προβλέπει επισκευές, ανακατασκευές, βελτίωση των πεζών διαδρομών (στις οδούς Παπανικολάου, Φωτομάρα και παρόδων) που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των αρχαίων κρηνών,  στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής,  και την  καλύτερη λειτουργική σύνδεσή της με την παλιά πόλη.

Η προτεινόμενη Πράξη συμβάλλει στη στρατηγική της λειτουργικής ενοποίησης της παλαιάς με τη νέα πόλη του Ναυπλίου, ιδιαίτερα δε στην ανάδειξη υποβαθμισμένων και ταυτόχρονα παραδοσιακών τμημάτων της παλιάς πόλης. Πιο συγκεκριμένα, συμβάλλει στην προστασία, δικτύωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος, την προώθηση και προβολή της διαχρονικής ιστορικότητας της περιοχής παρέμβασης καθώς και στη βελτίωση του Αστικού Περιβάλλοντος, με στοχευμένες και εμβληματικές δράσεις για την αναζωογόνηση του αστικού ιστού, και την ενίσχυση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα, συμβάλει στον εξορθολογισμό των έντονων χρήσεων και των υπερκορεσμένων δραστηριοτήτων του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και του εμπορίου οι οποίες έχουν ως παρενέργειες την έντονη κυκλοφορική συμφόρηση και την έντονη ανάγκη για στάθμευση, την ακουστική, οπτική και ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι παρεμβάσεις στην περιοχή του ιστορικού κέντρου είναι κρίσιμες για την ολοκλήρωση ενός συνολικού δικτύου παρεμβάσεων στην Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί ισχυρό στοιχείο της Ταυτότητας του Ναυπλίου ως προορισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα