ΆρθραΑνάδρομος Ερμής στο Σκορπιό

Ανάδρομος Ερμής στο Σκορπιό

Της Θέκλας Μεταξά

Στις 31 Οκτωβρίου, ο Ερμής, που ήδη βρίσκεται στο Σκορπιό, γίνεται ανάδρομος. Πανικός έχει καταλάβει τον κόσμο. Κακώς.

Για να καταλάβουμε όμως τι σημαίνει πλανήτης Ερμής, ας δούμε τι έχουν πει κάποιοι μεγάλοι και πραγματικοί αστρολόγοι πριν από εμάς τους ταπεινούς μελετητές των βιβλίων τους:

«Κατά καιρούς πήρε και τα ονόματα Stilbon, Cyllenius και Archas. Είναι ελαφρύς και γρήγορος πλανήτης και ποτέ δεν απέχει από τον Ήλιο πάνω από 27 μοίρες. Το χρώμα του είναι το ασημί, και γίνεται ανάδρομος για περίπου 24 μέρες. Κυβερνάει τα ζώδια των Διδύμων και της Παρθένου.
Είναι σε εξορία (αδυναμία) στον Τοξότη και στους Ιχθείς, και σε πτώση (αδυναμία) στους Ιχθείς. Τώρα που βρίσκεται στο Σκορπιό, θα αποκτήσει κάποια δύναμη όταν φτάσει στις 22 μοίρες και μέχρι τις 27.

Ο Ερμής δεν είναι ούτε καλός, ούτε κακός, ούτε αρσενικός, ούτε θηλυκός. Παίρνει πάντα τις ιδιότητες του πιο κοντινού του πλανήτη. Η φύση του είναι ψυχρή και ξηρή, και περιέργως, διακατέχεται από μελαγχολία.
Όταν είναι δυνατός αντιπροσωπεύει άτομα με πνεύμα λεπτό και διπλωματικό. Έχει ευφράδεια λόγου, αγαπά τα μυστήρια, και έχει ευχέρεια σε όλες τις επιστήμες. Κάνει θαύματα, μαντεύει, εμπορεύεται, εφευρίσκει, πλουτίζει. Όταν είναι αδύναμος, όπως τώρα που είναι ανάδρομος και στο Σκορπιό, γίνεται ψεύτης, υποκριτής, χάνει χρήματα, σκορπάει την περιουσία του, είναι φαφλατάς, δολοπλόκος, και επιδίδεται σε μαύρες τέχνες και νεκρομαντεία.

Έχουμε ακούσει πάρα πολλά για τους ανάδρομους πλανήτες, και ειδικότερα για τον Ερμή, ότι δηλαδή θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις, να μην κάνουμε το ένα, να μην κάνουμε το άλλο, και με λίγα λόγια να αναβάλουμε πολλές δραστηριότητες.

Η ανάδρομη πορεία ενός πλανήτη έχει να κάνει με τη θέση του σε σχέση με τη γη. Στην πραγματικότητα, κανένας πλανήτης δεν πορεύεται προς τα πίσω, η απόστασή του από τη γη είναι που του δίνει την ιδιότητα του ανάδρομου.

Η αλήθεια είναι πως ένα σοβαρό ξεκίνημα επαγγελματικό, με ανάδρομο Ερμή, θα έχει περισσότερες δυσκολίες από όσες θα είχε αν ο συγκεκριμένος πλανήτης ήταν ορθόδρομος. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους ανάδρομους πλανήτες. Αυτό που πρέπει να αποφεύγουμε σίγουρα είναι ο πανικός.

Ο ανάδρομος Ερμής σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει έρθει σ’ αυτή τη ζωή με κάποιες «γνώσεις» και με κάποια ικανότητα πνευματικής διείσδυσης . Συνήθως λέμε ότι οι άνθρωποι με ανάδρομο Ερμή σκέφτονται και λειτουργούν αργά, και ότι έχουν ένα δικό τους, ιδιόρρυθμο τρόπο σκέψης. Ίσως να συμβαίνει κι αυτό. Όμως σίγουρα έχουν περισσότερες πνευματικές εμπειρίες, και γνώση για το πώς πρέπει να λειτουργούν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τις γνώσεις και τις ιδιότητες αυτές θα τις μεταφέρουν και σε επόμενες ενσαρκώσεις

Τώρα που ο Ερμής θα γίνει ανάδρομος στο Σκορπιό, αναμοχλεύει παλιές ιστορίες που παραμένουν κρυμμένες, προσπαθεί να αποκαλύψει παλιά μυστικά, μπορεί να έχει κάποιες επιτυχίες, αλλά υστερεί σε πολλά άλλα πράγματα. Δεν ενδείκνυται για επικοινωνία, υπογραφές, συμβόλαια, συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, και επαφές σημαντικές. Όσο για τα πολιτικά πράγματα, θα έχουμε πολλές εκπλήξεις για θέματα που έγιναν στο παρασκήνιο, όπου τώρα πια θα βγουν στο φως και θα πνιγούμε από τη βρωμιά τους.

Κουράγιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα