ΑργολίδαΤο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στη Γαλλία

Το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στη Γαλλία

Εγκάρδια η υποδοχή της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην αδελφοποιημένη πόλη Μαρτινιάς της Γαλλίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου συνοδευόμενοι  από την πρόεδρο των σχολικών επιτροπών και του ΔΟΠΠΑΤ, Μαρία Ράλλη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ, Γιώργο Καχριμάνη βρίσκονται στην Γαλλία από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος Ν8, που υλοποιεί η αδελφή πόλη.

Το 2ο Γυμνάσιο με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, συνεχίζοντας την μακρόχρονη και αγαστή συνεργασία με τον αδελφοποιημένο δήμο της Μαρτινιάς, συμμετέχει στο πρόγραμμα που έχει διάρκεια μία εβδομάδα, από 13.10.2019 έως 20.10.2019, με τη συμμετοχή και σχολείων από τη Σκωτία, Ισπανία και Γαλλία. Στόχος του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων των μαθητών, η γνωριμία με άλλες κουλτούρες με την οποία μπορεί να επιτευχθεί η αύξηση της προσαρμοστικότητας των μαθητών και η αποδοχή των πολιτισμικών διαφορών που καθιστούν την Ευρώπη τόσο διαφορετική και εν τούτοις ενιαία.
Επίσης, οι μαθητές θα επωφεληθούν από τα αποτελέσματα των έργων, θα εξοικειωθούν με την έννοια της ετερότητας και θα διδαχθούν τις αξίες του αμοιβαίου σεβασμού και της αποδοχής.
Η τελετή υποδοχής της Ελληνικής αποστολής έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019 από τον Δήμαρχο της αδελφής πόλης Michel Vernejoul  λέγοντας ότι απώτερος στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο η γνώση αλλά και η κουλτούρα, η ανταλλαγή των απόψεων και ο τρόπος ζωής που έχει η κάθε χώρα.

Ο λόγος δόθηκε και στους εκπροσώπους του Δήμου Ναυπλιέων, που ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και την ευκαιρία συνεργασίας με το σχολείο της Μαρτινιάς. Οι φιλοξενούμενοι μαθητές δεν μένουν σε ξενοδοχεία, αλλά φιλοξενούνται από γάλλους μαθητές σε οικογένειες της Μαρτινιάς. Επομένως γνωρίζουν την γαλλική οικογένεια, τις  συνήθειες, τον τρόπο ζωής τους.

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν ήδη από την Τρίτη το πρωί, ενώ αύριο Πέμπτη προγραμματίζεται μία μονοήμερη εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή.

Την ευκαιρία συμμετοχής τους στο πρόγραμμα έχουν 18 μαθητές του 2ου Γυμνασίου η επιλογή των οποίων έγινε με κλήρωση και με μοναδικό κριτήριο το επίπεδο των γνώσεων των παιδιών πάνω στη Γαλλική γλώσσα.

Να σημειωθεί ότι μετά την τελετή υποδοχής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Ράλλη και Γιώργος Καχριμάνης συμμετείχαν σε τακτική συνεδρίαση του εκεί Δημοτικού Συμβουλίου όπου είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, τονίζοντας την πολύπλευρη σημασία της αναζωπύρωσης της αδελφοποίησης των δήμων, Ναυπλιέων και Μαρτινιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα