Αργολίδα 6ος εθελοντής δότης των Δεσμών Αίματος που Χαρίζει Ζωή

6ος εθελοντής δότης των Δεσμών Αίματος που Χαρίζει Ζωή

0

Ένα ηχηρό μήνυμα αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης δόθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ένας συνάνθρωπός μας που είχε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Δοτών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων – «Χάρισε Ζωή», δώρισε το πολύτιμο μόσχευμά του και Χάρισε Ζωή σε έναν ασθενή με καρκίνο του αίματος.

Αυτή η επιτυχία ‘’γεννήθηκε’’ από μία πολύ δημιουργική συνεργασία των Δεσμών Αίματος και του κόμβου που έχουμε δημιουργήσει στην περιοχή της Κορίνθου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου αποτελώντας έτσι τον 6ο εθελοντή δότη των Δεσμών Αίματος και τον 1ο εθελοντή δότη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου.

Με την ελπίδα ότι «η πράξη του δωρητή μυελού των οστών θα αποτελέσει παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς» και το σύνθημα «Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μια ζωή».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου για την συνεργασία και την συμβολή τους.

Το μήνυμα της δότριας

“Το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι το δώρο του χρόνου σου. Μπορεί να είναι μερικά δευτερόλεπτα για σένα, αλλά για κάποιον άλλο, όλη του η ζωή.
Εγώ έκανα το πρώτο βήμα, σε μια εκδήλωση ενημέρωσης για την αναγκαιότητα προσφοράς μυελού των οστών, που συνδιοργάνωσαν ο Ερυθρός Σταυρός τμήματος Κορίνθου στο οποίο ανήκω ως σαμαρείτισσα από το 2014, το ΚΕΔΜΟΠ Χάρισε Ζωή, καθώς και ο Σύλλογος ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ Αργολίδας.

Προσέφερε στον συνάνθρωπο σου οπότε μπορείς, για να κάνει και αυτός το ίδιο όταν το χρειαστείς. Γι’ αυτό μην αργείς ούτε στιγμή βάλε στόχο τη Ζωή.”

Έφη Καρούκη

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version