Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΧριστούγεννα με την "Ταγαρού"

Χριστούγεννα με την “Ταγαρού”

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου “Ελληνική Παράδοση” με θέμα: Χριστούγεννα με την “Ταγαρού”, της Άννας Ιακώβου Χοροί και έθιμα του Δωδεκαημέρου. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑΜ.

Η “Ταγαρού” ήταν ένα φορτηγό – λεωφορείο που μεταπολεμικά έκανε κάθε μέρα την διαδρομή Βλαχοκερασιά – Τρίπολη. Κάθε πρωί, οι μανάδες των παιδιών που πήγαιναν στο γυμνάσιο κρεμούσαν σε περιμετρικούς γάντζους, που υπήρχαν έξω από το φορτηγό, ταγάρια, που περιείχαν το μεσημεριανό φαγητό των παιδιών τους, αφού αυτά έμεναν στην Τρίπολη, λόγω της δυσκολίας μετακίνησης! Μέσα από την ιστορία της “Ταγαρούς” και των πρωταγωνιστών της, θα μπούμε στο πνεύμα των παραδοσιακών Χριστουγέννων, θα μυρίσουμε κανελλογαρύφαλο και μέλι και θα βιώσουμε με έθιμα και χορούς την ατμόσφαιρα του Δωδεκαημέρου…

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στον χώρο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη καθαρισμού για το “Χαμόγελο του παιδιού” στην Αρχαία Κόρινθο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα