Περιφέρεια«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μας» *

«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μας» *

*Οδυσσέας Ελύτης

Του Δρ. Απόστολου Ε. Παπαφωτίου *

Προς το ΣΥΡΙΖΑ:

Αγαπητοί “Σύντροφοι”.

Όταν βρεθείτε με τον κ. Δέδε ή όταν τηλεφωνηθείτε και απαντήσει ο κ. Δέδες ή τέλος πάντων όταν επικοινωνήσετε με μηνύματα, να λάβετε υπ’ όψιν το όνομα που θα σας προτείνει ο κ. Δέδες για διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Και έτσι θα σταματήσει η μέχρι σήμερα Αφωνία, Αλαλία, Απραξία, Ανυπαρξία και Συμπόρευση… του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο.

Και το όνομα αυτού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΙΚΑ, είναι όνομα βγαλμένο από την πράξη και αυτό που εφαρμόζει ο πρώην Πασόκος, περιηγητής κομμάτων και πολλά άλλα στην πορεία του και νυν ψαχνόμενος.

Είναι ένα όνομα που θα δίνει το στίγμα της προοδευτικής διεύρυνσης του κόμματος μέχρι την άκρα Δεξιά.

Ένα ιδιαίτερο όνομα που θα αποδειχθεί για το ΣΥΡΙΖΑ Νικ(α)ηφόρο.

Το υπόμνημα απολογίας και παραδοχής πολιτικής ενοχής του επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο Γ. Δέδε δύναται να εξεύρει εξαιρετική απάντηση στο γνωστό γνωμικό του Αντιπροέδρου ΗΠΑ Hubert Humphrey, o οποίος έγραφε: «Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά».  Ο τόπος όμως είναι μικρός και όλοι κρινόμαστε από την προσωπικής μας ιστορία.

Ο διορισμένος σύμβουλος στο γραφείο του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί ΠΑΣΟΚ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κορινθίας και του κ. Τατούλη, που εγκατέλειψε την παράταξή του αφού είχε απολαύσει τους μισθούς 4 ετών, αποφάσισε να δημιουργήσει  παράταξη  για να σώσει το ΠΑΣΟΚ και όταν οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη έφυγε άρον άρον  για να διοριστεί γενικός γραμματέας από το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ως ελάσσονα αντιπολίτευση αποτελεί το δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκφραστής της απόλυτης πολιτικής κωλοτούμπας και του πολιτικού φερετζέ  είναι τουλάχιστον πολιτικά γελοίο να δίνει μαθήματα στον Πέτρο Τατούλη και στους συμβούλους της παράταξης του.

Κ. Δέδε ότι και να κάνετε, όσο και αν διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα , η αλήθεια είναι ότι ψηφίσατε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη.

Κάνετε ένα μεγάλο λάθος  όμως, ξεχνάτε ότι σας γνωρίζουμε καλά και έχουμε καταλάβει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο οδηγείτε την παράταξή σας σε πολιτικό όλεθρο. Γνωρίζουμε τις πολιτικές σας… αδυναμίες, την ανικανότητά σας, την αναποτελεσματικότητά σας και κυρίως την αχαριστία σας.

Γνωρίζουμε επίσης ότι μπροστά  στο προσωπικό σας όφελος, θυσιάζετε εύκολα συνεργασίες, αρχές και αξίες.

Οι πολίτες σας έθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως ελάσσονα μειοψηφία. Ο πολιτικός εθισμός σας στις έμμισθες διορισμένες θέσεις, θα σας εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Υ.Γ. 1. Ο κ. Δέδες στη δύση της καριέρας του χρειάζεται επιτέλους να σοβαρευτεί. Γιατί πώς μπορεί να νομιμοποιήσει την ανοίκεια και κάτω από το τραπέζι συνεργασία του με τον Π. Νίκα στο όνομα δήθεν της απλής αναλογικής, όταν καλείται να στηρίξει μια παράταξη για χάρη της οποίας η απλή αναλογική καταργήθηκε;

Υ.Γ. 2.  Και για να σοβαρευτεί ακόμα περισσότερο ο κ. Δέδες  πώς ενσωματώθηκαν τα 10 σημεία που πρότεινε στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής χωρίς να αναπροσαρμοστούν και οι προϋπολογισμοί των δράσεων; Ας βγάλει λοιπόν τον φερετζέ που για χρόνια φορά γιατί δεν μπορεί να κρύψει καμία γύμνια επί και εντός  της κεφαλής του.

Υ.Γ. 3.  Η συμμετοχή του κ. Δέδε ως Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κορινθίας, υπήρξε ιδιαίτερα “επιτυχής” (!!!) για τα θέματα του Νομού, ως επισκέπτης στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, απών από την κοινωνία και ασχολούμενος ελάχιστα με τα θέματα του Νομού.

α) Είχε όμως μεγάλη επιτυχία στην επίλυση των θεμάτων των Λαϊκών Αγορών, όπου το 95% των θεμάτων που εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαν ως αντικείμενο την μετακίνηση των πάγκων, τη μεταβίβαση αδείας και την αλλαγή θέσεων.

β) Ο ίδιος με την αδιαφορία του, ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κορινθίας, στέρησε από τον Κορινθιακό λαό, σε όλα τα χρόνια της θητείας του, όλο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το οποίο εφαρμόστηκε αργότερα από το νέο Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαγγελόπουλο και από τη Διοίκηση της Πελοποννήσου μετά το 2015.

*Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα